Hollandia-Románia: 3:0

MTI Fotó: depositphotos.com
2024.07.02. 19:58

A holland labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a román csapat felett a németországi Európa-bajnokság keddi első nyolcaddöntőjében.

A találkozó legjobbja Cody Gakpo, a Liverpool támadója volt, aki egy-egy góllal és gólpasszal segítette az Oranjét.
A hollandok szombaton az Ausztria-Törökország mérkőzés győztesével találkoznak a negyeddöntőben.

Eredmény, nyolcaddöntő: Hollandia-Románia 3-0 (1-0)
München, 65 012 néző, v.: Felix Zwayer (német)
gólszerzők: Gakpo (20.), Malen (83., 93.)
sárga lap: Dumfries (76.), Malen (94.), illetve M. Marin (67.), Stanciu (82.)

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Men, 69.) – Schouten (Veerman, 69.), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen, a szünetben), Depay (Blind, 91.), Gakpo (Weghorst, 84.)

Románia: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos (Racovitan, 38.) – M. Marin (Cicaldau, 72.) – Man, Stanciu (Olaru, 88.), R. Marin, Hagi (Alibec, 72.) – Dragus (Mihaila, 71.)

20. perc: Gakpo kapta meg a labdát a bal oldalon, egy csellel befelé betört a 16-oson belülre, majd a rövid alsóba lőtt (1-0).
83. perc: Gakpo rendkívül harcosan tört be az alapvonalnál, a román védő nem tudta kikísérni a labdát, a Liverpool támadója így könnyű gólpasszt adott az üresen álló Malennek (2-0).    93. perc: a hollandok megkontráztak egy román szögletet, Malen a saját térfeléről indulva roboghatott a kapuig, majd egy csel után jobb alsóba lőtt (3-0).

Az első negyed órában kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. A hollandok aztán a 20. percben Gakpo lövésével megszerezték a vezetést, Nita kapus rosszul helyezkedett. Innentől kezdve Hollandia átvette az irányítást, “felborult a pálya”, de az eredmény nem változott.
A játék képe a fordulást követően sem változott, osztálykülönbség volt a két csapat között, a hollandok pedig egy hatalmas védelmi hibát követően a hajrában eldöntötték a találkozót. A ráadásban a csereként pályára lépő Malen egy kontra végén másodszor is betalált, így a hollandok sorozatban három elveszített egyenes kieséses meccset követően jutottak tovább Európa-bajnokságon.


Fotó: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #EURO2024 | #labdarúgás | #sport |