Hüttner Csaba: mindenki kihozta magából a maximumot

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.10. 17:24

Hüttner Csaba szövetségi kapitány kijelentette, büszke a magyar kajak-kenu válogatottra, amely négy ezüst- és három bronzérmet szerzett a párizsi olimpián.

“Ha arról beszélünk, hogy mindig csak az arany számít, akkor rosszabb a mérleg, ugyanakkor hét érmet szereztünk tíz versenyszámból, és soha nem volt magyar csapat minden számban döntőben egy olimpián” értékelte a csapat teljesítményét Hüttner.

Kiemelte, mindenki kihozta magából a maximumot.

Azt gondolom, aki benne van ebben a sportágban, láthatja, hogy évről évre hogyan erősödik, és miken múlik egy aranyérem vagy pontszerző hely. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra, és azt gondolom, mindenki kihozta magából a maximumot.”

A lebonyolításról elmondta, ha két órán belül döntő van, nem elfogadható, ha valaki negyven perccel többet pihen a másiknál – utalt ezzel Csipes Tamara esetére.

Ez nem éppen sportszerű játék, főleg mert ebben a mezőnyben négy vagy öt világklasszis volt. Ettől függetlenül Lisa Carrington bizonyította, hogy ennek a sportágnak kiemelkedő klasszisa, mert minden számban ő nyert.”

Hangsúlyozta, minden szakág kiválóan teljesített.

A férfi és a női kenupárosunk is szerezhetett volna érmet. Kiss Ágnes úgy jött az olimpiára, hogy nem is indult felnőtt világversenyen, csak az Európa Játékokon tavaly. Ő kicsit többet várt magától, és ez – azt gondolom – rányomta a bélyegét a teljesítményére. De nagyon közel voltak az éremhez. A férfi páros pedig balos kormányos és nagyon erős jobbos szélben versenyzett, a mostani időben biztosan érmes lett volna. Ezt bizonyították év közben az edzéseken és a versenyeken is.”

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |