Idén is szerették a rally-t a győriek – fotók

HAK Fotó: MekliZ Fotóstúdió és Biliczki Szabolcs
2024.09.08. 19:55

A II. WHB Győr Rally-t tartották meg a hétvégén, s ismét bebizonyosodott, hogy a győriek és a környéken élők kíváncsiak a sportágra. Rengetegen vettek részt a különféle helyszíneken, sokan videóztak és fotóztak, hogy újra és újra átéljék a pillanatokat. Jövőre pedig reméljük újra Győrbe jönnek a versenyzők!

Sok mindent megírtunk már a II. WHB Győr Rally-ról, de nyilván még sokáig lesz visszhangja az idei rendezvénynek. Tavaly is hasonlót élhettünk át, ám idén még többen voltak kíváncsiak az eseményre.

A versenyzők elmondása szerint most is roppant népszerű volt a legendás Rábaringes szakasz, s nyilván a győri belvárosban is sokan követték figyelemmel a kocsikat és a pilóták teljesítményét. Feldobja ez a versenyzőt, aki ilyenkor érzi, hogy a közönségnek tetszik amit lát. A végső győztes Csomós Miklós „Mixi” nem véletlenü nyilatkozta azt a verseny után a Győr Rally hivatalos honlapjának, hogy „Jó volt itt versenyezni!”

Jó volt látni, hogy ennyien jöttek a városi gyorsaságira. Szerintem ilyen rendezvények kellenének a magyar raliba, amit a város is ennyire támogat, a családok is szívesen jönnek el, van show része, ott a Rábaring ami könnyen megközelíthető, vannak erdészeti szakaszok, szóval változatos a rendezvény és mindenki megtalálja azt amit szerethet a raliban.

S valóban, tényleg minden korosztályból lehetett találni nézőket. A szeptemberi nyárban voltak akik esernyővel védték magukat a még mindig erős napsugaraktól, míg másik jól esően kortyoltak a kikészített limonádéból. Apropó: egy népszerű étterem éppen szabad személyzete székekkel felszerelkezve nézte a munkahelyük közelében az elhúzó kocsikat.

Fotók: MekliZ Fotóstúdió

Iyenkor a versenyzők már a közönségnek is mennek, szeretnének a szórakoztatásért is mindent megtenni, persze az eredményeket, az időt mindvégig szem előtt tartja. A nézők pedig hálásak, hiszen sokáig kellett Győrnek nélkülöznie az autósportot. Tavaly viszont visszatért a rally, újra élet költözött egy időre a sok nagy csatát megélt Rábaringre és a városba is remekül illenek ezek a versenyautók.

Sokan videózták, fotózták ezeket az épített, színe csodákat, hiszen egy évet biztosan várni kell, hogy újra a városban köszönthessük őket. Arról pedig ugye nem is kell túlságosan sokat beszélnünk, hogy az utcák, a rakpart adta természetesen díszletek mennyire feldobták a belvárosi szakaszt…

Biliczki Szabocs olvasónk is számos fényképet készített, amelyeket a Győr+ Médiának is elküldött!

Galéria: Biliczki Szabolcs, olvasó

Korábbi cikkünk:

Kapcsolódó témák: #autósport | #Győr Rally | #rally | #whb győr rally |