Indul a szezon az UNI GYŐR ETO HC számára

Győr+ Fotó: UNI GYŐR ETO HC
2024.10.03. 12:42

A győri Széchenyi Egyetem fenntartásában működő csapat a 2024/25 -ös idényben is több „divízióban“ méretteti meg magát: címvédőként indulnak az Andersen Ligában és a MEFOB -on, ezen kívül részt vesznek a Magyar Kupa és az EUHL (nemzetközi egyetemi liga) küzdelmeiben is.

Az első tétmeccset szombaton (10.05.) játsszák Szegeden, a Goodwill Pharma Szeged vendégeként, az Andersen Liga 1. fordulójában.

Az első hazai mérkőzésre 10.15-én (kedd, 18:30) kerül sor, ahol a Magyar Kupában csapnak össze a jászberényi Lehel HC gárdájával. Igazi rangadóra van kilátás, a jászsági csapattal a bajnoki címért küzdöttek meg a győriek tavaly parázs hangulatú, szoros találkozókon. 

„Idén folytatjuk tovább a munkát egy több éves terv céljának az eléréséhez, amit a Széchényi Egyetem segítségével álmodtunk meg, ebben szintén fontos lesz ez a szezon, aminek úgy indulunk neki, hogy az Andersen Kupát szeretnénk Győrben tartani. … Örömmel mondhatom, hogy több mint 10 játékosunk is a Széchenyi Egyetem hallgatója, nagyon jól haladunk a 2 éve megálmodott életpálya-modell kialakításában. … Gyors, kombinatív játék jellemzi a csapatunkat, és az egységnek köszönhetően bármilyen helyzetből képesek leszünk megújulni, vagy meglepetést okozni, a srácok szeretik a kihívásokat, állunk minden akadály elébe! – nyilatkozta Odnoga Mátyás, a csapat vezetőedzője, szezon előtti interjújában.

A keret legnagyobb része változatlan maradt, de két új, izgalmas igazolást is bejelentettek: Szűcs István és Dézsi Bence is győri színekben fog jégre lépni 24/25-ben! Mindkét csatár az Erste Ligát és a nemzetközi porondot is megjárt, rutinos játékos.

A lelkes szurkolótábor rengetegszer varázsolt felejthetetlen hangulatot a Győri Jégsport Központban az előző szezonban, idén is érdemes lesz kilátogatni! A vezetőedző szavait idézve: “Minden meccsen 22 férfi fogja kitenni a szívét a jégre és küzdeni az utolsó percig!”

Szöveg: UNI GYŐR ETO HC

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |