Kilenc győri kézilabdázót szavazhatunk be az év csapatába

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.16. 21:21

Az Európai Kézilabda Szövetség honlapján tette közzé az Év Csapata díj 2024-es jelöltjeit. A listára összesen három magyar játékos került fel, Töpfner Alexandra és Bánhidi Bence mellett a nők mezőnyében az Audi ETO KC szélsőjére, Győri-Lukács Viktóriára is szavazhatunk június 23-ig.

A magyar férfi- és női bajnokság csapataiból összesen húsz játékos van versenyben az álomcsapatba kerülésért, valamint az év játékosa-címért.

Az ETO légiósai közül a norvég Silje Solberg-Östhassel, Kari Brattset Dale és Stine Oftedal, a dán Sandra Toft és Line Haugsted, a francia Estelle Nze Minko, a svéd Linn Blohm, valamint a szlovén Ana Gros is szerepel még a listán. Az elismeréseket június 27-én, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor hirdetik ki az EHF bécsi központjában, majd a legjobb játékosoknak járó díjakat decemberben adják át az EHF gáláján.

Az Audi ETO hosszúra nyúlt évadot zárt június 2-án a budapesti MVM Dome-ban, ahol a döntőben a német Bietigheim felett aratott 30–24-es sikernek köszönhetően öt év elteltével visszahódította a Bajnokok Ligája-trófeát.

Ha csak az izgalmas BL-szezon legfontosabb számait, statisztikai adatait nézzünk, azokban is az élmezőnyhöz tartozik az ETO. A tavaly szeptemberben rajtoló sorozatban a győri lányok összesen 18 mérkőzést játszottak – a mérlegük 14 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség lett a végelszámolásnál. A zöld-fehérek ezeken a találkozókon 540 alkalommal találtak az ellenfelek hálójába, és 452 gólt kaptak.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, az ETO legeredményesebb gólszerzője – a magyar bajnoksághoz hasonlóan – Estelle Nze Minko lett, aki 77-szer lőtt a kapuba. A zöld-fehérek 65 hétméterest lőhettek és 48-at értékesítettek – ezeknek több mint a fele, pontosan 28, Ana Gros nevéhez fűződik. Stine Oftedal és Nze Minko együtt majdnem 120 gólpasszt osztott ki, ebben a szegmensben egyébként a nyáron Győrbe igazoló metzi játékmester, Kristina Jörgensen végzett az élen. A kapuban a legjobb győri teljesítményt a 125 labdát fogó Sandra Toft nyújtotta, míg a legtöbbet blokkoló játékos a védekező specialista, Line Haugsted lett 18 sáncolással.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |