Kopasz Bálint is megkezdi olimpiai szereplését

Győr+ Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.08.06. 08:02

A kajak-kenu sportág is megérkezik az olimpiára augusztus 6-án! A magyarok több kiváló versenyzőnek is szurkolhatnak, mi győriek főleg Kopasz Bálintra és Takács Kincsőre figyelünk. Kedden Bálint kezdi meg a versenyzést, Varga Ádámmal egy hajóban, K2 500 méteren.

A magyarok részéről mindig hatalmas érdeklődés kíséri a kajak-kenu versenyeket, hiszen legendásan jól teljesítünk a világversenyeken és az olimpián is. Mi győriek különösen a Graboplast Győri VSE versenyzőire, Kopasz Bálintra és Takács Kincsőre koncentráltuk.

Kopasz augusztus 6-án párosban kezdi meg a versenyzést, Varga Ádámmal egy hajóban, az ötszáz méteres távot teljesítik majd. Az előjelek jók, hiszen a két klasszis versenyző legutóbb Tokiban kettős magyar olimpiai sikert ért el: Bálint arany-, a mögötte másodikként befutó Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett. Ez pedig azt jelenti, hogy Kopasz Bálint két számban is indul, s bizony most is éremért utazott Párizsba. Erről korábban a Győr+ Médiának így nyilatkozott:

„A világ legjobb versenyzői közül mindenki győzni jön az olimpiára, ez így természetes. Címvédőként nekem is az a célom, hogy nyerjek, vagy legalábbis a dobogós helyek egyikét megszerezzem. Mindenképpen éremmel szeretnék hazatérni. Fantasztikus érzés, hogy három évvel Tokió után erre újra lesz lehetőségem” – fogalmazott Kopasz Bálint.

A kajak-kenu versenyeket augusztus 6. és 10. között a Párizs melletti Vaires-sur-Marne-i pályán rendezik meg. Bálint és Ádám mai futama 11.30-kor kezdődik!

Kapcsolódó cikkünk:
Kapcsolódó témák: #Kopasz Bálint | #olimpia | #párizs2024 |