Köteles László: Nem feltétlenül, de lehetnek még változások a keretben

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.07.27. 14:40

Köteles Lászlónak sportigazgatóként komoly szerepe volt benne, hogy az NB II-es ETO kerete alaposan megerősödött a nyáron. Paul Anton, Buna Gábor, Claudiu Bumba, Csóka Bálint, Hamed Yasin, Kovács Márk, Matija Krivokapics, Christopher Kröhn, Mamady Diarra, Michal Skvarka, Szépe János és Luciano Vera érkezése után a szurkolók bizakodhatnak, hogy ütőképes gárdája lesz a zöld-fehéreknek.

,,Amikor idejöttem, az volt az első feladat, hogy feltérképezzem a keretet, kik azok a játékosok, akikre számíthatunk a jövőben – legyen szó fiatal vagy rutinos futballistáról. Nagyon sok játékost kipróbáltunk. Utána azokra a posztokra, ahova igazolnunk kell, elkezdtük keresni a labdarúgókat. Ilyen szempontból nem mindig volt egyszerű feladatunk, de sikerrel jártunk. Sok munka van benne, mert úgy nem igazoltunk játékost, hogy előtte személyes találkozó ne lett volna. Tudtuk, hogy sok futballista jön, de mindenkit, akit igyekeztünk a klubhoz hozni, szerettem volna személyesen megismerni. Mindenkihez elmentem, hogy megismerhessük a személyiségét. Így kiderül, az adott focista beleillik-e a klub filozófiájába. Hosszú még az átigazolási időszak, szeptember 6-ig tart, nem feltétlenül, de lehetnek még változások. Az eddigi munkánkkal elégedettek lehetünk” – árulta el Köteles László a Győr+ Médiának.

A Transfermarkt című átigazolási portál adatai szerint vannak olyan futballisták, akik attól a játékosügynökségtől érkeztek, amelynek Köteles László a tulajdonosa. A szakember cáfolta, hogy így lenne, és néhány héttel ezelőttig ugyan még a Transfermarkt oldala is jelezte Kötelest tulajdonosként, cikkünk írásakor már nem szerepelt a szakember a cég tagjai között.

,,Egyik játékos sem érkezett az említett ügynökségtől – mondta Köteles László, aki Világi Oszkár tulajdonoshoz hasonlóan optimista azzal kapcsolatban, hogy az ETO kivívja feljutást az élvonalba. – Nagyon bízom benne, hogy elérjük a célunkat. Láthatjuk, hogy az érkező játékosok sok csatát megéltek, nemzetközi rutinnal rendelkeznek, a többségük nyert már trófeát karrierje során. Azt várjuk, hogy ezt a tapasztalatot átadják a fiataloknak.”

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |