Kovács Zsófia megsérült a pódiumedzésen – nem indulhat az olimpián

Győr+ Fotó: Facebook/Team Hungary
2024.07.26. 16:31

Kovács Zsófia a csütörtöki pódiumedzésen a felemáskorlát gyakorlatára tréningezett, amikor a leugrást követően sérülést szenvedett – adta hírül a Team Hungary közösségi oldal.

Ahogyan azt a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos Facebook-oldala írta, a versenyzőnek a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térdével adódott probléma.

„A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez.

A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság a harmadik olimpiájára kijutó, de a csütörtöki pódiumedzésen sérülést szenvedő Kovács Zsófia helyett Székely Zója nevezését kezdeményezi az ötkarikás játékokon felemáskorláton. A cserével kapcsolatos hivatalos procedúra elkezdődött, a végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Tornaszövetség és a párizsi szervezőbizottság mondja ki.” – írja a Team Hungary oldal.

Azóta már ismertté vált az eredmény, mely szerint a Nemzetközi Tornaszövetség és a szervezőbizottság is jóvá hagyta Székej Zója indulását, így ő állhat vasárnap szerhez.

Kiemelt kép: Facebook/Team Hungary

Kapcsolódó témák: #olimpia | #Párizs 2024 | #sport | #torna |