Kritikus állapotban van a magyar motokrosszversenyző

HAK
2023.06.12. 20:25

A tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok Szvoboda Bencét vasárnap érte versenybaleset Csehországban, ahol azonnal megműtötték. A sportoló állapotáról álhírek is keringenek a közösségi médiában, ezért a csapata hétfőn is hivatalos közleményt adott ki.

Magáról a baleset tényéről is posztolt a HTS Team, amelynek színeiben versenyez Szvoboda Bence.

„A vasárnapi cseh bajnoki verseny első futamában Bence elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. Mentőhelikopterrel szállították a prágai kórházba, ahol a legjobb orvosi ellátásban részesül. Bence kritikus állapotban van, de részleteket még nem tudunk a nyilvánosággal megosztani. Bízunk a legjobbakban. Addig is küldjük neki a pozitív energiát!” – írták hétfőn, majd néhány órával később egy újabb megosztást olvashattak a követők, amely azért született, hogy elejét vegye a további álhíreknek, amelyek sajnos terjedni kezdtek a közösségi médiában:

„A social médiában futótűzként elterjedt halálhírre reagálva, a Szvoboda-család egyetértésében a következőket tudjuk elmondani:

Bence a fejét ért ütés hatására eszméletét vesztette a pacovi versenypályán. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A mai vizsgálatok során megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak. A szülei ott vannak mellette a kórházban, hogy az utolsó pillanatig segítsék fiúkat.

A követőket, barátok, rajongókat, a média munkatársait megkérjük, hogy addig ne hozzanak semmit nyilvánosságra a social médiában, amíg a csapat hivatalos felületein nem közöljük a híreket!”

Fotó: HTS Team

Kapcsolódó témák: #motorsport |