Magyar-bosnyák – Rossi: ez az alap, amit ma este láttunk

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.09.11. 06:05

Marco Rossi szövetségi kapitány az eredménnyel nem, de a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményével elégedett volt a Nemzetek Ligájában a bosnyákokkal játszott 0-0-s döntetlen után.

“Ma sok párharcot nyertünk, megvolt bennünk a bizonyítási vágy. Ez az alap, amit ma este láttunk. Gratuláltam a játékosoknak, noha nyilván sem ők, sem én nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Amikor mindent beleadunk, akkor a szurkolók legalább büszkék lehetnek a csapatukra” – fogalmazott a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki szerint a sikerhez a befejezésnél kellett volna jobban koncentrálni.

A 60 éves tréner az őt éltető szurkolókról az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, hogy azt támogatják, aki a legnagyobb győzni akarással képviseli a címeres mezt. Úgy vélte, a drukkerek megismerték a hat év során és megbecsülik őt. Megjegyezte, az emberek nyolcvan százaléka szereti őt, a másik húsz pedig alig várja, hogy “elhúzzon”, ugyanakkor ezt normálisnak gondolja, mivel a világbajnok olasz válogatott legendás edzőjét, Marcello Lippit sem kedvelte mindenki.

“Ilyenkor érzi az ember, valami olyat tett, ami miatt emlékezni fognak rá. A csapat teljesítménye méltó volt a szurkolóink lelkesedéséhez, emelt fővel hagyhattuk el a pályát” – mondta Rossi, aki hozzátette, a balkáni csapatok ellen mindig nehéz futballozni, mert ugyanolyan harcosok, mint a saját tanítványai. “Az volt az ellenfél küldetése, hogy elvigyen egy pontot, márpedig ha egy csapat teljesíti a meccstervét, azért gratuláció jár még akkor is, ha a mezőny legjobbja ma a bosnyák kapus volt.”

Rossi arról is beszélt, hogy az ötgólos németországi kudarc után a kezdőcsapatba most bekerült öt futballistával elégedett volt. Külön kitért a kapus posztra, mivel elmondása szerint előre eldöntötték, hogy Gulácsi Péter véd Düsseldorfban, itthon pedig Dibusz Dénes.

“Valószínűleg marad a vetésforgó, mert mindketten megérdemlik, hogy játszanak” – jelentette ki Rossi, aki Nagy Zsoltot is külön megemlítette, mint aki sok munkával elérte, hogy posztriválisa legyen az Angliában futballozó Kerkez Milosnak. Megjegyezte, a Bournemouth futballistájának bizonyos területeken még fejlődnie kell, amiről beszélt is vele.

Kollégája, Sergej Barbarez kifejtette, bár minden mérkőzésen nyerni akarnak, de a középpályán még keresik a megfelelő játékosokat, ezért ezúttal a biztonságra helyezték a hangsúlyt.

“Az volt a terv, hogy a cserék minőségével lehetőséget teremtünk, és talán fél helyzeteink voltak is” – mondta a szakember, aki hozzátette, ha több jó szélsője lenne, akkor már “holnap több támadóval játszana”.

A magyarok két kör után egy ponttal a 3. csoport negyedik helyén állnak. Legközelebb október 11-én a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Boszniában vendégeskednek.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott | #marco rossi |