Magyar Nagydíj – több mint 150 mentős vigyáz a biztonságra

MTI Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.07.19. 13:11

Több mint 150 szakemberrel, 23 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat mentőorvosi kocsival vigyáz az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a pénteken megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek és nézőinek biztonságára a Hungaroringen.

A mától vasárnapig tartó versenyhétvégén egy belgyógyászati és traumatológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működni fog.

Kiemelték, versenyzők biztonságán túl a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül három úgynevezett “tömeges baleseti egység” is kitelepül, ezek mobil ellátóhelyként működhetnek.

A rendezvény egészségügyi biztosítása a lakosság mentőellátását nem érinti, hiszen a versenyt az Országos Mentőszolgálat a pluszkapacitásával, tartalék járműveivel és szabadnapos dolgozóival biztosítja.

A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó témák: #Forma-1 | #Hungaroring | #Magyarország |