Marco Rossi marad a szövetségi kapitány

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.03. 12:01

Az MLSZ és az elnökség maximális támogatásáról biztosította a szakembert. Rossi 2018 nyara óta irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat, amely tavaly - 1985 után először - egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára.

“A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” – jelentette ki szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember – akivel kapcsolatban több olyan cikk is megjelent a búcsút követően, hogy akár távozhat is a pozícióból – megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

“Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatti csalódottságunk rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk. Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk – ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt” – fogalmazott az 59 éves Rossi.

Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén. A magyar csapat a Németországban zajló Európa-bajnokságon Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott | #marco rossi |