Megszakadt a Gyirmót FC veretlenségi sorozata

Győr+ Fotó: Gyirmót FC Győr hivatalos oldala
2024.08.26. 08:23

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában az eddig veretlen Gyirmót FC Győr a Kolorcity Kazincbarcika SC vendége volt és sajnos pont nélkül kellett hazautaznia a csapatnak.

Merkantil Bank Liga 5. forduló:
Kolorcity Kazincbarcika SC – Gyirmót FC Győr 2-1   (0-1)

Kazincbarcika:: 405 néző
Játékvezető: Takács Ákos (Széchényi István, Szalai Dániel)

Kazincbarcika: Fadgyas – Csatári(Ternován 61), Polgár K., Marcolini, Demeter (Süttő 78)– Varga J. – Herjeczki (Katona I. 61), Szabó M.(Ádám F. 78), Bódi Á. – Pethő B. (Pintér Á. 22)
Vezetőedző: Erős Gábor

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Hudák D., Hajdú, Helembai – Katona M., Hudák M. (Lányi 72) – Horváth R.(Kiss N. 71), Madarász (Kovács D. 61), Ugrai (Miknyócki 71)– Pyshchur(Adamcsek 83)
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Madarász (tizenegyesből, 0-1) 29., Varga J. (1-1) a 68, Bódi (tizenegyesből, 2-1) a 92. percben
Kiállítva: Katona M. (második sárga lap)

29. perc: Debreceni Ákos buktatta a bal összekötő helyénél Madarász Márkot a kaputól 14 méterre, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a labda mögé a sértett állt és jobbal a jobbra mozduló Fadgyas Tamás mellett a kapu bal oldalába helyezett (0-1).

66. perc: Katona Máté buktattaMarcolinit, amiért második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott.

68. perc: A megítélt szabadrúgásból Bódi Ádám ívelt a kapu elé a jobb oldalról, a középen érkező Varga József pedig 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-1).

92. perc: Egy kapu előtti kavarodás közepette Lányi Bence Katona István belépőjét látta szabálytalannak a játékvezető, ami után Bódi Ádám végezhetett el büntetőt, amiből jobbal nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Összefoglaló:

A találkozó elején gyors szabadrúgás párharc alakult ki, hiszen a vendégek részéről Ugrai Roland, majd egy perc múlva a másik oldalon Bódi Ádám próbálkozhatott rögzített szituációt követően, de egyik részről sem talált utat a labda a kapuba. Bő negyedóra elteltével érzékeny veszteség érte a Kazincbarcika gárdáját, ugyanis a gyirmót korábbi játékosa, a jelenlegi góllövőlista vezető Pethő Bence kért cserét az ápolása után. Fél óra elteltével Madarász Márk harcolt ki, majd értékesített büntetőt. A játékrész végéhez közeledve óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el Szabó Máté, amikor Bódi Ádám bal oldali beadása után nyolc méterről zavartalanul az égbe lőtte a labdát.

Ahogyan zárta az első félidőt a hazai együttes, úgy nyitotta a másodikat, de most Pintér Ádám bombázott kecsegtető helyzetből csúnyán a kapu fölé, majd Bódi Ádám lőtt a sorfalba a tizenhatos sarkától kapott szabadrúgásból. Próbálta fokozni a tempót a vegyész, de a vendégvédelem rendre elhárította a próbálkozásokat, mi több, Horváth Rajmund növelhette is volna az előnyt, de 14 méteres lövésénél Fadgyas Tamás bravúrt bemutatva védte a jobb alsó sarok irányába tartó labdát. Bő egy óra után emberhátrányba került a gyirmót, ugyanis Katona Máté kapta meg második sárga lapját. Ezt azonnal gólra is tudta váltani a hazai együttes, ugyanis a két rutinos labdarúgó, Bódi Ádám és Varga József főszereplésével sikerült egyenlíteniük (1-1). A hosszabbítás pillanataiban büntetőhöz jutott a a hazai gárda, amit Bódi Ádám értékesített (2-1).

Az emberelőnyét így gólokra tudta váltani a Kazincbarcika, megszakítva ezzel a Gyirmót FC Győr veretlenségi sorozatát.

Edzői értékelések:

Erős Gábor: A kezdetekben nem volt játékban ellenszerünk a Gyirmót futballjára, meg is büntették hibánkat. A második játékrész elején jobban kezdtünk, de több egyenlítési lehetőséget elpuskáztunk. Fontos és örömteli volt látni játékosainkon az akaratot, ami mellé nekünk volt ma szerencsénk is, de beismerem, hogy a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Tamási Zsolt: Gratulálok a hazai csapatnak, hiszen nagy erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy ne vesztesen hagyják el a pályát. Vezetésünkig nehezen találta rajtunk a fogást a Kazincbarcika, öt-hat olyan támadásunk volt ebben az időben, amivel eldönthettük volna javunkra a mérkőzést. A kiállítás nagymértékben befolyásolta az eredmény alakulását, de azt hiszem egy teljesen szabályos szerelés volt, ami nemhogy lapot nem érdemelt, le sem kellett volna fújni. Küzdöttünk, harcoltunk, de el is kell gondolkodni játékosainknak, hiszen ma mi vertük meg magunkat.

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |