Megszakadt az ETO KC nyerő szériája

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.10.19. 19:37

Októberben mindössze kétszer lépett pályára a kézilabdára éhes hazai közönség előtt a Győri Audi ETO KC. Per Johansson gárdája az Odense Handboldot fogadta. A dán együttes hét góllal verte Per Johansson együttesét.

Az ETO az egyhetes válogatott szünet előtt az Odense ellen játszotta utolsó mérkőzését az EHF női Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek a hatodik fordulóban fogadták Gjekstad Ole együttesét, a dán rókákat, akiktől történetük során mindeddig egyszer sem kaptak ki. A dán ezüstérmes együttes bár a Viperstől és az Esbjergtől sem tudott pontot szerezni, ennek ellenére Per Johansson, a győriek vezetőedzője kemény mérkőzésre számított:

„Sőt, a Brest legyőzésére is képes lehet, szóval megint csak nagyon jó ellenféllel találkozunk – mondta a szakember. – A játékosai régóta együtt játszanak, legutóbb is kis híján bejutottak a FINAL4-ba, és az is biztos, hogy jó pillanatukban képesek ennek megfelelő teljesítményt nyújtani. Újabb nagy meccs vár ránk hazai pályán, és természetesen ismét szükségünk van a szurkolóinkra. A karácsonyig tartó időszakra az a célunk, hogy megőrizzük a veretlenségünket; jó lenne megerősíteni az első helyünket a csoportban az Európa-bajnokság előtti utolsó három fordulóban.”

A mérkőzésen az ETO élhetett a kezdés jogával, de a labda nem jutott kapuba, így az első pontot az Odense szerezte. A győriek hamar érkeztek Housheer kontrájával (1:1). Fodor Csenge kiállítása miatt a vendéglátók emberhátrányba kerültek két percre, amit az északi együttes ki is használt és megszerezte a mérkőzés második dán gólját. A rókák két góllal léptek el, a hátrányt először Jörgensen csökkentette, majd Hovden, de a dánok mindkét alkalommal gyors kontrával válaszoltak. A 10. percben Dulfer talált hálót, az egyenlítő gólt Dale lőtte a 11. percben (7:7). A Toftról lepattanó labda újra a győriek kezébe került, a labdavesztés után újra a dán válogatott harcolta ki a gólszerzési lehetőséget, amivel nem tudtak élni.

A Győrnek kétszer is lett volna alkalma megfordítani a mérkőzést, de sikertelen próbálkozás után újabb dán gól következett. (7:8). Szabálytalanságot követően Housheer hetese rendezte a helyzetet (9:9). Sandra Toft remek pillanatainak örülhettek a találkozón: a ziccerre érkező dánok két lövését is hárította. A győrieknek a 19. percben Housheer góljával sikerült fordítani (12:11). Blohm találatával újabb egy góllal nőtt a különbség, a Győr a mérkőzésen először tudott ellépni a vendégektől. A dánok többször bontogatták a védelmet, a 24. percben fej-fej mellett haladt a két együttes (14:14), a fordításra Blohm 26. percben érvényesített találatáig kellett várni, az előnyt a dánok szinte azonnal törölték is (15:15), majd ismét Blohm növelt, a dán hetesnek köszönhetően azonban újra döntetlenre álltak a csapatok (16:16). Az északiak szépen éltek minden lehetőséggel, dán góllal a félidei végeredményt 16:18-ra állították be.

A szünet után belehúztak a vendégek, négy góllal ugrottak el (17:21), Housheer hiába faragott egyet a 35. percben, gyors válasszal tartotta meg az előnyt az Odense, amit a 37. percre már hétgólosra növelt (18:25). A házigazdák meggyengült védelmét, pontatlan támadásait kihasználó dánok a 20. percben tízgólos előnnyel játszottak (22:32), Nze Minko szépítő találata azonban nem sokat nyomott a latba a rókák gyors reakciója miatt. Öt perccel a mérkőzés vége előtt a gólok számát eggyel növelték a vendégek (22:33), a válasz Nze Minko-tól érkezett, de a dánok gyorsan visszaállították az előnyt. Housheer eggyel csökkente a hátrányt (24:33), De Paula is faragott ebből az 58. percben (25:33), a rendelkezésre álló másfél percet kihasználták a dánok (25:34). A győriek 26. gólját Housheer dobta, a mérkőzés Housheer hetesével, majd De Paula szépítésével zárult, de ez sem volt elég ahhoz, hogy fordítsanak a hátrányon. Ezzel megszakadt a Győri Audi ETO KC veretlen sorozata.  

Galéria: O. Jakócs Péter

Ole Gjekstad, az Odense Handbold vezetőedzője nagy élménynek tartja a győri pályára lépést minden alkalommal. „Felkészülten játszottunk, sikerült a saját játékunkat játszva legyőzni a csapatot.”

Helena Elver Hageso, a dánok játékosa elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számítottak. ”Büszke vagyok arra, hogy az előzetesen kidolgozott taktikát meg tudtuk valósítani. Jó úton haladunk, ezt a mai mérkőzés is mutatta.”

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője gratulált az Odense győzelméhez. „Nehéz háromhetes perióduson vagyunk túl, a kulcsmérkőzésünk a bresti volt, amit sikerült is megnyerni. Az első félidő eleje jó volt, a támadásban nem volt annyi hibánk, mit amennyi a védekezésben volt. Az egész mérkőzésen nem sikerült megvalósítanunk az egy-egy elleni játékot. A második félidőben arról beszéltünk, hogy a védekezésünkön javítani kellene, de az Odense magas szintű játékot játszott.”

Dione Housheer, a győriek játékosa kilenc gólt lőtt a mérkőzésen. „Elveszítettük ma a védelmet. Tudtuk, hogy ha helyet hagyunk nekik az egy-egy elleni játékban, ki fogják használni. A kockázatot nem jól vállaltuk a gyors játékkal.”