MMA verseny a Barátság Sportparkban

Németh Boglárka Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.06.01. 14:48

Amatőr MMA magyar bajnoki fordulót rendeztek szombaton a Barátság Sportparkban. A küzdősportok szerelmeseinek igazán üdítő hétvégi kikapcsolódást jelentett a ketrecharcok látványa. A megmérettetésre az ország minden pontjáról érkeztek, közel 60-an, 16 éves kortól különböző korcsoportokban.

Gyakorló mérkőzésekkel kezdtek a sportólók, amelyek öt perc hosszúságúak voltak, de ezek egyike sem zárult eredményhirdetéssel, azonban a szervezők szerint arra tökéletes, hogy a kezdők is szokják mind a helyszínt, mind a közönséget, a küzdelmet. 

“Nagyon örülök annak, hogy Bajától, Miskolcig, de még a határon túlról is neveztek a bajnokságra. MMA és K1 mérkőzéseket is láthatnak majd a nézők, a győri színeket a Koko Gym öt versenyzője, köztük egy hölgy képviseli. “- tájékoztatott Kókai Gábor, a Győri Koko Gym MMA SE vezetőedzője, aki hozzátette, hogy a küzdősportokból sokat tanulhatnak a fiatalok, mert önbizalmat, szorgalmat, kitartást és akaratot is adhat ez a számukra. 

Három éve egy új szövetség állt fel az MMA sportágban, akik különböző célokat tűztek maguk elé. 

“Az elsődleges célunk, hogy a magyar MMA utánpótlást és az amatőr MMA sportágat is fejlesszük, hiszen ez ki fog hatni az egész MMA társadalomra. Nagyon sok edző csatlakozott hozzánk az új úthoz, azt gondolom, hogy az utóbbi évek legegységesebb magyar szövetsége van most.”- emelte ki Takács Attila, a Magyar MMA Szövetség alelnöke, aki arról is beszélt, hogy nemzetközi MMA versenyt is fognak szervezni szeptemberben, Gyöngyösön. 

Az eseményen tehát számos junior versenyző is részt vett, ennek nagyon örült Boncsarovszky Péter, ifjúságért felelős polgármesteri biztos is, aki szintén kilátogatott az eseményre.

 “Ahogy körbenézek sok-sok fiatalt látok, van, aki szurkol, van, aki versenyez és szerintem sokan vannak olyanok, akik majd szeretnék kipróbálni ezt a sportot. Szerintem nagyon jó, hogy ilyen sokrétű sportegyesületek vannak itt, akik lehetőséget kínálnak a diákoknak a mozgásra vagy épp a profi sportolóvá válásra.”- hangsúlyozta a biztos.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #MMA | #sport |