Párizsból jelentjük: Jó, hogy ilyen emberközeli sportolóink vannak!

Havassy Anna Katalin
2024.08.06. 10:48

A Győr+ Média munkatársa Nagy Roland természetesen még mindig a párizsi olimpián tartózkodik, s bizony sokszor fejtörést okoz neki, hogy melyik eseményre jusson el. Augusztus 5-én úgy döntött, az atlétikát most inkább kihagyja, s megnézi a magyar érmeseket a Bajnokok Parkjában. S milyen jól tette, hiszen exkluzív interjút adott neki Kós Hubert, a magyar küldöttség első aranyérmese!

Bajzát Zsuzsi és Orosz Sanyi a reggeli Juiceból tárcsázta Rolandot, ahogy azt már megszokhatták a hallgatók. Munkatársunk pedig részletesen elmesélte, milyen élmény is volt a Trocadéron kialakított helyszínen látni a magyar érmeseket:

„Tizenkét-tizenháromezer ember fél el a színpad körül, s mindennap itt ünneplik az érmeseket. Tulajdonképpen egy kis fogadásról van szó, amit a sportolók és a szurkolók is élveznek. Tegnap a magyar sportolók közül is ott volt a párbajtőrcsapat és a két érmes úszónk is. A sajtótribünön voltam a MOB-os kollégákkal együtt, s körülbelül két és fél órát sültünk a napon mire megérkeztek a magyarok. Egyébként hatalmas buli van itt is, óriási hangulattal, sok-sok nemzet szurkolóival.”

Roland pedig gondolt egy nagyot, s úgy döntött, megnézi, ezen a helyszínen is van-e interjúzóna. Hiszen az olimpiákon az újságíróknak is hatalmas szerepe van, így mindenhol biztosítanak lehetőséget, hogy megszólaltathassák a sportolókat. Nos, Roland sikerrel járt, s nem más nyilatkozott neki, mint az aranyérmes úszó, Kós Hubert.

Hubert nagyon jó fej, vagány, szerény srác. Nincsenek meg benne azok a sztárallűrök, mint néhány hírességben, sportolóban. Természetes és emberi volt az egész. Közös fotót és készítettünk. Egyébként Milák Kristóf is ott volt velük. Ám én tiszteletben tartottam, hogy ő eddig sem akart nyilatkozni, szóval nem kérdezgettem. Így csak gratuláltam neki, egymásra mosolyogtunk, s ennyi. Normális srác ő is teljesen. Nagyon örülök neki, hogy ilyen emberközeli sportolóink vannak!” – mondta Roland, a Huberttel készült interjú pedig visszahallgatható.

A reggeli rádiós beszélgetésben szó esett még többek között a kajak-kenu versenyek indulásáról is, ahol Kopasz Bálint párosban már ma rajthoz rajhoz áll. A kézilabdás lányokra és a vízilabdacsapatokra is nagy meccsek várnak, majd a birkózók is bemutatkoznak.

Úgyhogy Rolandra még sok élményre számíthat, mi pedig minden érdekességről beszámolunk, hiszen a Győr+ Média már a harmadik olimpián van jelen!
Kapcsolódó cikkek: