Négy lány, kilenc érem

Havassy Anna Katalin Fotó: Team Hungary/MOB-Média/Szalmás Péter
2024.08.11. 15:53

Sokan fanyalognak, hogy aranyérmet nem szereztek a magyar kajak-kenu csapat tagjai, viszont hét érmet szereztek tíz versenyszámból a sportolók, ami azért megsüvegelendő teljesítmény. Csipes Tamara, Pup Noémi, Gazsó Alinda Dóra és Fojt Sára összeállt a közös képre, amely összesen 9 érmet jelentett.

Persze a páros és a négyes miatt több érem van ezen a képen, a kajak-kenu csapatnak tehát még egyszer írjuk, összesen 7 érem jött össze ezen az olimpián 10 versenyszámból. Az arany idén nem, amire 1976 óta nem volt példa, de ennyi érmet is nagyon régen szereztünk.

Sokan fanyalognak, hogy nem hoztak a kajak-kenusok aranyérmet, s hogy ez tulajképpen csalódás és szegyén. A csalódással egyet lehet érteni, hiszen nagyon-nagyon sokáig roppantul elkényeztettek minket a magyar kajak-kenusok, ám szégyent emlegetni nem éppen sportszerű és nem is igazságos.

Hihetetlen sportemberi teljesítményeket láttunk a párizsi olimpián, régi és új versenyzőktől is, s ahogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány is nyilatkozta: mindenki kihozta magából a maximumot.

A nőknél Csipes Tamara már két arany- és egy ezüstéremmel készült a párizsi olimpiára, s mivel harmincon túli versenyző, érthetően felkarolta a fiatalabb Gazsó Alinda Dórát, Pup Noémit és Fojt Sárát, akik megmutatták: érettek az olimpiához!

Ez a négy lány az alábbi eredményeket hozta Magyarországnak:

Csipes Tamara:
Ezüstérem:
K1 500m
K2 500 m
Bronzérem: K4 500 m

Gazsó Alida Dóra
Ezüstérem:
K2:500 m
Bronzérem:
K4 500 m

Pup Noémi
Bronzérem:
K2 500 m
K4 500 m

Fojt Sára:
Bronzérem:
K2 500 m
K4 500 m

Legyünk a magyar lányokra roppant büszkék, mert tényleg rengeteg örömöt szereztek hazánknak ezen az olimpián is. Hogy Csipes Tamara még mit vállal, azt nem tudni. Ám Gazsó Alida Dóra, Pup Noémi és Fojt Sára még biztos, hogy ott lehet a 2028-as olimpián.

S azt se felejtsük el, hogy a kenusok között a Győri VSE versenyzője, Takács Kincső is remekül szerepelt, s ahogy nyilatkozta: benne lehet még a 4 év múlva kezdődő olimpia is…

Gratulálunk lányok, köszönjük az élményeket, az érmeket!

Fotó: Team Hungary/MOB-Média/Szalmás Péter

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #Szemszög |