Nehézkes kezdés után sima győzelem a Metz ellen

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.08.25. 16:30

Lejátszotta az olimpia miatt extrém rövidnek ígérkező felkészülési időszak egyetlen felkészülési mérkőzését a Győri Audi ETO KC, amely 2024. augusztus 25-én a francia bajnok Metz ellen nyert 27–20-ra.

Az ötkarikás játékok lezárultát követően 2024. augusztus 20-án kezdte meg rendkívül rövid alapozását a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC, amely néhány nap elteltével első – és egyetlen – felkészülési mérkőzését is lejátszotta. Az ellenfél az előző évadban BL-elődöntős, a héten a kisalföldi megyeszékhelyen edzőtáborozó francia Metz Handball volt, amellyel a zöld-fehérek a találkozó előtt közös tréningen is részt vettek.

Érződött, hogy a szurkolók a hosszú nyarat követően ki voltak éhezve egy igazi kézilabda-csemegére – nagyjából 1500-an látogattak ki a találkozóra az Audi Aréna Győrbe, ahol ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek.

A mieinknél apró sérülését követően elővigyázatosságból Estelle Nze Minkót, Bruna de Paulát és Ryu Eun Hee-t, valamint az anyai örömök elé néző Veronica Kristiansent sem nevezte a szakmai stáb – Per Johansson az összecsapáson a Toft, Hovden, Housheer, Brattset Dale, Dulfer, Jörgensen, Fodor kezdőt küldte pályára.

Öt nap felkészülés után nem csoda, az első negyedóra mindenesetre nem a mieinkről szólt. Bár a hatos fal egész jól mozgott együtt, támadásban pontatlanok voltunk, a kihagyott helyzetek és a technikai hibák után pedig nehezen birkóztunk meg a franciák lerohanásaival (15. p.: 4–7). Úgy tűnt, jókor jött a hazai időkérés, de a győri felzárkózásra ezt követően is várni kellett (20. p.: 7–10). A játékrész hajrájában aztán megindultak a lányok, és nemcsak visszajönni sikerült a meccsbe – Hovden nagyszerű teljesítményének köszönhetően az egyenlítés (24. p.: 11–11), majd Jörgensen góljával először a találkozó folyamán fordítás is összejött a mieinknek (29. p.: 13–12). Az utolsó percben Housheer is megvillant, így kétgólos előnyről (14–12) vághattunk neki a második félidőnek.

A szünet után aztán percekig kellett várni az első találatra, ugyanis Sako és Szemerey is bekezdett a kapuban – előbbi hétméterest is védett –, így a 38. percben 16–14 állt az eredményjelzőn. Francia hálóőrünk óriásit játszott: sorozatban három metzi lövést is kivédett, így negyedórával a lefújás előtt már öt volt a mieink előnye (20–15). Bár néhány támadásba megint technikai hiba csúszott, szerencsére Sako nagyszerűen olvasta az ellenfél lövő játékosainak szándékát, és többször is megmentette a társakat, így a végjátéknak 23–18-ról vághattunk neki. A hajrában van Wetering szélső befutás után középről, Győri-Lukács pedig a jobbszélről volt eredményes, így az utolsó négy percben már nem volt kérdés, melyik együttes nyeri a mérkőzést. A kissé dadogós kezdés után a vége sima, 27–20-as győri győzelem lett.

A lányok legközelebbi mérkőzése már élesben megy: szeptember 3-án 18 órától a Mosonmagyaróvár ellen kezdi meg a bajnokságot a csapat az Audi Aréna Győrben.

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: “Néhányan a lányok közül kicsit idegesen kezdték a találkozót, hiszen először játszottak az arénában, és támadásban így rosszul jöttünk ki a támadásokból, ezekből pedig a Metz sok gólt szerzett a kontratámadások végén. Ezt a periódust magunk mögött hagyva kilenc-négyes sorozatot produkáltunk, nagyszerűen működött a védelmünk, amivel nagyon elégedett vagyok, és Hatadou Sako, valamint Sandra Toft is megmutatta, hogy jó kapus. A végjátékban már voltak szép támadásaink, de úgy gondolom, három-négy kézilabdás edzés után többet kaptam a csapattól, mint vártam. Vékony kerettel álltunk ki, de okosan cseréltünk, és mindenki lehetőséghez jutott.”

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |