Női foci: pénteki bajnoki Szegeden

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.09.12. 15:47

Szokatlan időpontban, pénteken 13 órakor lép pályára Szegeden, a Szent Gellért Fórumban az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata.

A hölgyek három győztes mérkőzést követően, kilenc ponttal állnak a táblázat élén, és most is természetesen a siker reményében utaznak a Tisza partjára.

Az utóbbi időszak legkiegyensúlyozottabb bajnokságában három győztes találkozóval rajtolt az ETO, amely a Soroksár, a Diósgyőr és a Szekszárd elleni siker után, Szegeden folytathatja a remek sorozatát. Ha nem is fölényesen, de magabiztosan hozta eddigi mérkőzéseit a győri együttes, amelybe hosszú idő után visszatérhetett Süle és Borók, ám így is hiányzik még Bíró, Vachter, Vida és Topalov.

A jelenlegi szűk keret miatt fontos, hogy a meghatározó játékosok teljesítménye mellé fokozatosan felzárkózzanak a fiatalok is, hiszen csak így lehet eredményes hosszabb távon az együttes. A szakmai stáb ennek megfelelően a fiataloknál kiemelten kezeli az egyéni képzéseket, valamint az elméleti foglalkozásokat is. Krizsan, Horvathova, Kern, Németh V., Sali, Jánosi és Tóth S. személyben még ifisták, vagy szinte ifi korú játékosok kapnak egyre hangsúlyosabb szerepelt a csapatban.

A csapatkapitány Öreg, a védelem két oszlopa, Nagy F. és  Kovács L., az új szerepkörében remeklő Savanya, valamint a bombaformában lévő, a góllövőlistát vezető Kocsán mellett, a három rutinos idegenlégiós, Frajtovic, Abambila és White számít jelenleg az együttes gerincének, akik mellé remélhetően, fokozatosan felépülnek majd, a még sérült, tapasztalt játékosok.  

Az ETO egyébként már csütörtökön elutazik Szegedre, amely egyrészt kitűnő csapat összetartási lehetőséget biztosít, másrészt pedig így a lányok, pihenten léphetnek majd pályára a pénteki, kora délutáni bajnoki mérkőzésen.

A 13 órakor kezdődő találkozó az MLSZ YouTube csatornáján élőben megtekinthető!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |