Olimpia összefoglaló – augusztus 9., péntek

MTI
2024.08.09. 09:49

Folyamatosan frissülő cikkünkben mutatjuk a magyar olimpiai csapat programját és eredményeit.

Egy tizennyolc éves magyar tekvondós lány parádés versenyzéssel élete első olimpiáján rögtön a csúcsra ért. Szerb ellenfelet győzött le a fináléban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséget szenvedett a világbajnok horvát csapattól a párizsi olimpia pénteki elődöntőjében, így a bronzéremért játszhat.

A hétpróbázó Krizsán Xénia a hetedik, Nemes Rita pedig a 18. helyen végzett a párizsi olimpián.

Bőhm Csaba után Szép Balázs is döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.

Óriási csatát hozott a hölgyek 67 kilogrammos elődöntője tekvondóban, ahol az apró termetű Márton Vivianára egy hórihorgas világbajnok belga, Sarah Chaari várt.

Bőhm Csaba nehéz helyzetből indulva döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.

A tekvondós Márton Viviana kiélezett mérkőzésen 2-1-re nyert az amerikai Kristina Teachout ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpia 67 kilogrammos súlycsoportjában.

A kenus Adolf Balázs a hetedik helyen végzett 1000 méter egyesben a párizsi olimpián.

Nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián.

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.

A hétpróbázó Krizsán Xénia a kilencedik, Nemes Rita pedig a 19. helyre lépett előre a hatodik szám után a párizsi olimpián.

Remekül küzdve a negyedik helyen végzett a Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó a kenu kettesek 500 méteres versenyében a párizsi olimpián.

A szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel a negyeddöntőben kikapott a törökök sztárjától, Taha Akgültől, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a párizsi olimpián.

A kenus Adolf Balázs bejutott a fináléba 1000 méteren, Fejes Dániel pedig B döntőbe került a párizsi olimpián.

A szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel könnyedén legyőzte nigériai riválisát szombaton és bejutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpián.

Döntőbe jutott a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, míg a másik magyar egység, Kopasz Bálint és Varga Ádám kettőse a B fináléban szállhat vízre kora délután.

Mindkét magyar női kajak páros döntőbe verekedte magát 500 méteren a párizsi olimpián.

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 13., Nemes Rita pedig a 20. helyen áll öt szám után a párizsi olimpián.

Középfutamában a második helyen végzett a Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó a kenu kettesek 500 méteres versenyében, ezzel bejutott a két óra múlva sorra kerülő döntőbe a párizsi olimpián.

Párizsból jelentjük: Reggel Roland még nem tudta, hogy két magyar érmet is látni fog

Hallgassátok vissza az adást, a cikkre kattintva!

A tekvondós Márton Viviana bravúros győzelemmel negyeddöntős

A tekvondós Márton Viviana kiélezett mérkőzésen 2-1-re legyőzte elefántcsontparti riválisát a legjobb 16 között és bejutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpia 67 kilogrammos súlycsoportjában.

Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid a harmadik!

Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián.

Zajlik az olimpia Párizsban: túlzás nélkül állítható, hogy a világ legfontosabb sporteseményéről van szó, és a tokiói „furcsa” olimpia már csak rossz emléknek tűnik a sok járványügyi szabályozással. Nagy Roland kollégánk folyamatosan tudósít Franciaországból, izgalmas és exkluzív információkkal jelentkezik nem csak a sportolókról, hanem a párizsi hangulatról is.

A világbajnok magyar birkózó Loconczi Dávid elárulta, soha nem a pénz motiválta, az országnak szeretett volna dicsőséget szerezni és jelenleg csalódott, hogy ez Párizsban nem sikerült.

Szilágyi Áron nem került be a NOB sportolói bizottságába

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron nem került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

A magyarok pénteki programja

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |