Összegyűjtik az újságírók telefonját az olimpián

Havassy Anna Katalin
2024.07.29. 22:17

A Győr+ Média újságírója Nagy Roland az olimpiák terén is rutinosnak számít, de Rióban, Tokióban és Párizsban is érték már meglepetések. Még csak pénteken kezdődött a mostani olimpia, de volt, hogy már kiszorult a média páholyból és a telefonját is begyűjtötték már.

Nem véletlen, hogy sokan rafináltaknak tartják az újságírókat, s bizony, ebben a szakmában a legtöbbször kell is rátermettség. A nagy tömegeket vonzó eseményekre ez pedig halmozottan igaz. Hiszen egy fesztivál, egy koncert, egy sportesemény nem csak a nézőket, hanem a média munkatársait is vonzza. Az olimpiáról nem is beszélve… S persze az ötkarikás játékokon is vannak olyan események, amelyek a megszokottnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlanak.

Így volt ez július 29-én is, amikor is Rafael Nadal és Novak Djokovic teniszmeccsére készülődött a francia főváros. Nagy Roland is időben érkezett a helyszínre, azonban korán kiderült: annyi újságíró szeretné a helyszínen megtekinti ezt a történelmi összecsapást, hogy lehetetlen küldetés bejutni a sajtó képviselőinek kijelölt helyre. Roland viszont gondolt egy merészet, odament a középső lelátónál lévő ügyelő hölgyhöz, s megkérte: legyen kedves beengedni, megtelt az újságíróknak kijelölt hely. A lány elfogadta az amúgy valós indokot, Roland pedig talpraesettségének köszönhetően igazán klassz helyről nézhette végig a sportág két legendájának küzdelmét.

Egyébként ahogy a világ változik, úgy változik az újságírók eszköztára is. A diktafonokat mára már többnyire felváltották a mobiltelefonok, hiszen a rajtuk lévő hangrögzítők is teszik a dolgukat. Párizsban viszont több helyszínen is elkérik a média munkások telefonjait, és egy tálcára rakják őket az önkéntesek. A magyarázat pedig tulajdonképpen egyszerű: bizonyos sporteseményeken annyian szeretnék a mixed zónában interjút rögzíteni, hogy annyi mobilt és mikrofont lehetetlen a sportolók orra alá tolni. Így ötletesen megoldják, az interjú végén pedig természetesen mindenki visszakapja a saját telefonját, mikrofonját. Praktikus, szó se róla…

A megérzéseink pedig azt súgják: várnak még Rolandra érdekes és élményekkel teli kihívások a párizsi olimpián!

Kapcsolódó cikkünk:
Kapcsolódó témák: #olimpia | #Párizs 2024 | #patent |