Pálinkával fertőtlenített Fábián Bettina az úszása után

HAK Fotó: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott videója
2024.08.08. 19:17

Ahogy arról a Győr+ Média is többször beszámolt, a Szajna vízének minősége miatt többször is halasztani kellett olyan versenyszámokat, edzéseket amelyre a folyót jelölték ki. Többen is aggodalmuknak adtak hangot, ám ma reggel a magyarok fiatal nyíl vízi úszójának, Fábián Bettinának is bele kellett ugrania. Remek eredménnyel, az ötödik helyen végzett, majd a világ legjobb fertőtlenítőjével óvta az egészségét.

Rengeteg szó esett a párizsi olimpia kapcsán a Szajna vízminőségéről, amelyet igencsak sokan kritizáltak. A szakemberek folyamatosan mérték, s csak akkor engedték a sportolókat a vízbe, amikor megfelelőnek találták. Így is sokan kételkedtek, abban, hogy a sportolók biztonságban vannak, mert a hírek szerint több svájci és belga csapattag is kórházba került. Megosztó helyszín a Szajna ezen az olimpián, annyi biztos… Nem véletlenül született rengeteg mém is a szennyezettségéről és arról, hogy valójában milyen kockázatnak is teszik ki a sportembereket…

Augusztus 8-án reggel aztán a 19 éves magyar nyílt vízi úszó, Fábián Bettina is a Szajna vízébe ugrott, hogy csak 10 kilométerrel később szálljon ki onnan. Több mint két órát töltött a folyóban és az egészen szenzációs ötödik helyen ért ért célba.

A bravúros úszás után pedig igencsak magyaros módszerrel igyekezett fertőtleníti a szervezetét: a mindenre orvosságként ható csodaszerrel, a magyarok orvosságával, a pálinkával.

A fiatal lány bizony megrázkódott és egy kicsit köhögött is a jó erős italtól, na meg egy kis Coca Colát is utánaküldött, de sebaj, a kóla is jó gyomorbajra.

Mi mást mondhatnánk: tényleg váljon az egészségedre Bettina!

Az úszás utáni videót egyébként a Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott Facebook oldal tette közzé, s persze közölték azt is, hogy az alkoholfogyasztást nem támogatják. Ez így is van rendjén, de a Szajna miatt most mindenképp érdemes volt kivételt tenni…

Fotó: Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott videója

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |