Paralimpia 2024 – Búcsúztak a magyarok bocciában

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.08.30. 20:28

Mindkét magyar boccia versenyző búcsúzott pénteken a további küzdelmektől a párizsi paralimpián.

A 24 éves pécsi Szabó Alexandra a nyitónapon egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el a BC4-es kategória D csoportjában, így a portugál Carla Oliveira elleni pénteki mérkőzése arról döntött, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe. A kerekesszékes magyar parasportolónak nem sikerült megismételnie az első találkozóján mutatott jó teljesítményt, kikapott, ezzel a harmadik helyen végzett a négyesében és búcsúzott.

A 29 éves, központi idegrendszeri sérült Nagy Vivien (BC2) a csütörtöki első mérkőzésén szoros csatában kapott ki holland ellenfelétől, majd a második csoportmeccsén simábban, 6-1-re maradt alul az indonéz Gischa Zayanával szemben. A hármas csoportból két vetélytársa jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Nagy ezzel együtt úgy nyilatkozott, nagyon különleges volt az első paralimpiája, jó hatással volt rá a közönség, a hangulat.

“Sajnálom, hogy ez most ennyire volt elég és számomra befejeződött a verseny, ennél kicsit többet vártam magamtól, de bízom benne, hogy a következő paralimpiára, Los Angelesbe is sikerül majd kvalifikálni” – mondta.

Magyar sportolók 16 év után először indultak a golyósportok közé tartozó bocciában, amelynek lényege, hogy a versenyzők meghatározott számú színes labdát minél közelebb dobjanak a céllabdához.

Eredmények:
    boccia:
    csoportmérkőzések:
    BC2, D csoport:
Gischa Zayana (indonéz)-Nagy Vivien 6-1
    Nagy harmadik lett a csoportjában és búcsúzott.
    BC4, D csoport:
Carla Oliveira (portugál)-Szabó Alexandra 5-0
    Szabó harmadik lett a csoportjában és búcsúzott.

Később:    
    ATLÉTIKA (Stade de France)
Luterán Petra (T47) 400 m, előfutam 20.14

Kapcsolódó témák: #boccia | #paralimpia | #párizs2024 |