Paralimpia 2024 – Száraz hetedik, Pap nyolcadik az uszodában

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.09.01. 18:50

Száraz Evelin 100 méter mellen hetedik, míg Pap Bianka 100 méter gyorson nyolcadik lett az úszóversenyek vasárnap esti döntői során a párizsi paralimpián.

Előzetesen a Tokióban 100 háton aranyérmes Pap Biankától lehetett a jobb eredményre számítani. A Vasas sportolója öt számot vállal ezen a viadalon, ezek közül a vasárnapi volt a második, előzőleg 50 méter gyorson 14. lett. Ezúttal a zsúfolásig telt La Défense Arénában 100 gyorson indult az S10-es kategóriában, s egy kissé beragadt a rajtnál. A falhoz hatodikként ért, de ezúttal elmaradt a jó hajrá, s végül a nyolcadik helyen csapott a célba. A 24 éves sportoló – akinek egy gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen az egyik sípcsontja – rendkívül csalódottan értékelt a vegyes zónában.
“Jobbat vártam magamtól, mérges vagyok magamra. – mondta az MTI-nek a könnyeivel küszködve. – Nem tudom mi történt, nem megy… A legjobbammal, amit három éve Tokióban úsztam, most második lettem volna. Soha nem ment még ilyen rosszul a száz gyors, ennél mindig jobbat úsztam, ez nagy csalódás. Mentem a végül győztes francia lánnyal, és azt hittem, a végén én is meg tudok indulni, de ezúttal nem tudtam úgy, ahogy szoktam. Elsavasodtam, és úgy éreztem, csak egy helyben kapálódzok. Remélem, a többi számomban jobb teljesítményre leszek képes.”  Pap a folytatásban még 100 háton, 400 gyorson és 200 vegyesen ugrik medencébe.     

Az esti úszó program során még egy magyarnak lehetett szorítani, Száraz Evelin számában, az SB6 100 méter mellen csak döntőt rendeztek. A 19 éves magyar versenyző – akinek központi idegrendszeri sérülése van és Pap klubtársa a Vasasban – 50 méternél hatodikként fordult, majd a táv második felében egy ellenfele még megelőzte, így a hetedik helyen zárt. A futam után nem nyilatkozott.

Kapcsolódó témák: #paralimpia | #sport | #úszás |