Párizs 2024 – A cselgáncsozó Pupp Réka a bronzéremért mérkőzhet

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.28. 17:37

Pupp Réka győzött a vigaszágon, így a bronzéremért mérkőzhet vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján a 52 kilogrammosok között.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. Ott a vb- és Eb-harmadik Gefen Primo várt rá, aki ellen 3/1 volt a győzelmi mérlege, de figyelmeztető lehetett, hogy legutóbbi, tavalyi összecsapásukat az izraeli dzsudoka nyerte.

A délutáni helyosztókra és döntőkre zsúfolásig megtelt a Mars-mező Aréna, köszönhetően a hazai közönség mellett a nagy számú japán szurkolóknak.

Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója a negyeddöntős vereség után azt mondta, elsősorban mentálisan kell összeszednie magát. Ez tökéletesen sikerült, mivel mindössze 46 másodperc telt el a küzdelemből, amikor egy földharc során karfeszítéssel átfordította ellenfelét, aki kopogással jelezte, hogy feladja.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa – aki ötödik volt a tokiói játékokon – így ippon-győzelemmel nyert és a bronzéremért a francia Amandina Buchard és az üzbég Dijora Keldijorova elődöntő vesztesével találkozik.

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #olimpia | #párizs2024 |