Párizs 2024 – A lovastusázó Kaizinger tíz hibaponttal zárta a díjugratást

MTI Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.07.29. 12:26

Kaizinger Balázs tíz hibaponttal zárta a lovastusa hétfői zárószámát, a díjugratást, így 71,80 hibaponttal fejezte be a párizsi olimpián a Versailles-i kastély kertjében rendezett viadalt, melyen a 41. lett.

A 45 esztendős Kaizinger, aki a szombati díjlovaglás és a vasárnapi terepverseny után a 45. helyről várta a folytatást, hatodikként lovagolt a pályára. Lovának, a 12 éves herélt pejnek, Herr Cooles Classicónak erőssége ez a szám, ennek megfelelően a párosuk remekül kezdett, az első kilenc akadályt gond nélkül vitte át. A 10-es és 11-es erőkifejtésnél viszont egymás után négy hibapontos verőhiba következett. Ez azonban nem bizonytalanította el sem a magyar lovast, sem a lovat, a pálya hátralévő részét ismét hibátlanul teljesítették, viszont a 84.78 másodperces idő túl volt az előírt limiten, ezért további két hibapontot kaptak.

Kaizinger a remek teljesítményével hat lovas után átvette a vezetést, és valószínűleg előrébb tud majd lépni, már csak azért is, mert a díjugratás előtt az állatorvosi vizsgálaton négy olyan párost is kizártak, akik előrébb voltak nála. A 15 órakor kezdődő éremcsatára a legjobb 25 lovas kvalifikálja magát.

“Fantasztikus érzés volt ide belovagolni. A ló jó formát mutatott, nem volt fáradt, kitett magáért attól függetlenül, hogy mi lesz a helyezés. Technikás pálya volt” – értékelt az M4 Sportnak Kaizinger, aki elárulta, hazaköltözik Németországból és otthonról készül tovább.

Lovassportban 28 év után szerepelt ismét magyar versenyző az ötkarikás játékokon.

Kapcsolódó témák: #díjlovaglás | #párizs2024 | #sport |