Párizs 2024 – A párbajtőröző Andrásfi Tibor nagy fordítással elődöntős

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.28. 17:42

Andrásfi Tibor komoly hátrányt ledolgozva harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel elődöntőbe jutott férfi párbajtőrben a párizsi olimpián.

A BVSC idei Európa-bajnoki bronzérmese a Londonban ötkarikás bajnok Ruben Limardo Gasconon túljutva egy újabb venezuelaival találkozott, mégpedig az előzőleg Koch Mátét búcsúztató Grabiel Lugóval, akit hosszabbításban bevitt találattal vert meg.

Harmadikra az olasz csapattal tavaly világbajnok Federico Vismarával vívott. Huszonhét éves ellenfele nagyon jól kezdett, minden szúrása pontos volt az elején és kihasználta a hibákat. A második három percben, amely 1-5-ről indult, a 24 éves magyar párbajtőröző többször feljött két tusra, de aztán mindig visszaállt a különbség. A gyors kezű olasz jó ütemben indított lábszúrással, feltartó szúrással taktikusan őrizte a különbséget. Az utolsó szakasz 7-10-es állásnál kezdődött, Andrásfi pedig innen nem kis kockázatot vállalva, aktív és bátor vívással egyenlített, majd 14-11-re fordított, végül pedig 15-13-ra győzött.

Az elődöntőben a japán Kano Koki lesz az ellenfele 20 órakor.

Az átellenes páston vívott Yannick Borel, a közönség pedig már a zajló asszók közben elénekelte neki a Marseillaise-t. Később is érezhette a támogatást, így több tusos hátrányból felzárkózott, majd aranytussal győzött.

Eredmények, férfi párbajtőr:
a 32 között:
Grabiel Lugo (venezuelai)-Koch Máté 15-10
Andrásfi Tibor-Ruben Limardo Gascon (venezuelai) 15-10
Siklósi Gergely-Jakub Jurka (cseh) 15-5
a 16 között:
Andrásfi-Lugo 13-12
Neisser Loyola (belga)-Siklósi 14-13
negyeddöntő:
Andrásfi-Federico Vismara (olasz) 15-13

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párbajtőr | #párizs2024 |