Párizs 2024 – Andrásfi Tibor ráadástussal negyeddöntős párbajtőrben

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.28. 16:13

Andrásfi Tibor szoros küzdelemben, ráadástussal megnyerte második mérkőzését, ezzel a legjobb nyolc közé jutott vasárnap férfi párbajtőrben a párizsi olimpián.

A BVSC idei Európa-bajnoki bronzérmese a Londonban ötkarikás bajnok Ruben Limardo Gasconon túljutva egy újabb venezuelaival találkozott, mégpedig az előzőleg Koch Mátét búcsúztató Grabiel Lugóval.

Andrásfi az első pillanattól kezdve ment előre, nem hagyta nyugodni ellenfelét, és eltökéltsége pontossággal is párosult, így sokáig vezetett. Ha kapott is tust, nem adta fel a taktikáját, a saját elképzelése szerint vívott. Lugo azonban ugyancsak koncentrált volt, és magyar ellenfele egy-egy hibáját kihasználva egyenlített. A harmadik három perc 5-5-ről indult, a taktikai küzdelem végén 12-12-nél lejárt a vívóidő. A ráadásban Andrásfi megint kezdeményezőként lépett fel, és egy lerohanó támadással megszúrta ellenfelét.

A negyeddöntőben a kazah Elmir Alimzsanov vagy az olasz Federico Vismara lesz az ellenfele 16.25-kor.

Párhuzamosan két francia – Yannick Borel és a címvédő Romain Cannone – is vívott, így már a bemutatásnál, majd később is hangos volt a lelátó, zúgott az “allez les Bleus”. Végül Borel győzött, Cannone kiesett.

Eredmények, férfi párbajtőr:
a 32 között:
Grabiel Lugo (venezuelai)-Koch Máté 15-10
Andrásfi Tibor-Ruben Limardo Gascon (venezuelai) 15-10
Siklósi Gergely-Jakub Jurka (cseh) 15-5
a 16 között:
Andrásfi-Lugo 13-12

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párbajtőr | #párizs2024 |