Párizs 2024 – Holló és Zombori sem jutott döntőtbe 400 méter vegyesen

MTI Fotó: MTI/Derencsényi István
2024.07.28. 12:19

Holló Balázs és Zombori Gábor sem jutott döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján.

Mindkét magyar versenyző júniusban, a belgrádi Európa-bajnokságon úszta meg az ötkarikás szintet, amivel a 11. és 12. idővel kerültek a nevezettek közé. Ott volt a mezőnyben az olimpiai egyik arca, a francia Léon Marchand is, akit elképesztő ovációval fogadott a telt házas Paris La Défense Aréna közönsége.    

Elsőként Zombori ugrott medencébe, Virth Balázs 21 éves tanítványa legjobbjától (4:11.70) elmaradva, 4:14.88 perccel csapott célba, amivel 14. lett.

“Az úszás nem volt jó, de boldog vagyok, hogy itt tudtam lenni, hiszen elég rögös út vezetett idáig. Amikor megláttam, mennyi ember van itt, elképesztő élmény volt. Az, hogy nem sikerült jól, benne volt, hiszen Belgrádban voltam igazán csúcsformában, ezt pedig egy hónapon belül kétszer megcsinálni szinte egyenlő a lehetetlennel” – nyilatkozta az MTI-nek Zombori.

Ezt követően a Marchand-nal azonos futamban következett a 25 éves Holló, aki három hónappal ezelőtt az ob-t követően edzőt váltott, Kovács Ottóval 13 év után váltak külön az útjaik, azóta Hutkai Dániellel készül.

A magyar versenyző – aki ebben a számban az elmúlt években rendszeresen döntős volt a világversenyeken – 4:12.20 perccel hatodikként csapott célba, amivel kilencedik helyen éppen lemaradt a nyolcas fináléról úgy, hogy a 6-8. helyezett egyaránt 4:11.52-őt úszott, ami egy századdal rosszabb, mint Holló belgrádi döntős ideje.

“Most elfogyott a szerencsém. A csúcsformát egyszerűen kénytelenek voltunk Belgrádra kihegyezni, ezért bevallom őszintén, számoltam is ezzel kicsit. Nem vagyok meglepődve, de nagyon örülök neki, hogy sikerült ide kijutnom. Ez az előfutam ráadásul szinte felért egy döntővel, fantasztikus hangulat volt, és az első kettő kivételével gyakorlatilag mindenkinek nyomnia kellett” – mondta Holló.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #úszás |