Párizs 2024 – Márton Anna kikapott a negyeddöntőben

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.29. 16:12

Márton Anna három győzelem után vereséget szenvedett a női kardozók negyeddöntőjében a párizsi olimpián.

 A három éve Tokióban negyedik helyezett magyar vívó az elődöntőért a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal vívott, és 15-7-re maradt alul.

A BVSC 29 éves vívója, aki a magyar csapattal tavaly világbajnok lett, nagyon visszafogottan kezdett. Nem indult el elég határozottan, amikor pedig támadott, nem volt meg a megfelelő távolság, és a védései sem jöttek be. A 33 éves Harlan, a szakág kiemelkedő alakja, aki Londonban és Rio de Janeiróban harmadik volt egyéniben, Pekingben pedig győzött az ukrán csapattal, sorozatban hét tust adott. Ekkor jött az első magyar találat, a szünet pedig 8-1-nél következett. Érdemi változás nem történt a második szakaszban sem, így tovább nőtt a különbség. Bár 13-5 után Márton Anna közelebb tudott zárkózni, Harlan sima győzelemmel jutott a legjobb négy közé.    

“Mivel egész nap úgy éreztem, hogy jó formában vívtam, úgy gondoltam, hogy nyerhetek ebben az asszóban, de az volt a baj, hogy taktikailag nagyon behintáztatott és nagyon megfogott” – nyilatkozott a meccse után Márton Anna, hozzátéve, hogy az elején gyorsan összeszedett komoly hátrány miatt a későbbiekben már nagyon nehéz dolga volt. – “Az első pár tus után éreztem, hogy taktikailag előttem van egy lépéssel, én meg csak próbáltam utána menni, és ez végig megmaradt.”

A BVSC kardozója arról is beszélt, hogy reményei szerint a csapatversenyen vissza tud majd vágni a mostani vereségért. A magyar és az ukrán csapat az elődöntőben csaphat össze egymással, amennyiben sikeresen túljutnak a negyeddöntőn.

“Voltak azért ma jó asszóim és ha a csapattal érmet tudunk majd nyerni, akkor nagyon elégedett leszek ezzel az olimpiával” – zárta pozitívan szavait Márton Anna, aki az MTI kérdésére azt mondta, hogy a négyszer műtött térde már nem lesz olyan, mint régen, de nem okozott neki problémát a mai versenyen.  

Eredmények, női kard:
a 64 között:
Márton Anna-Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10
    
a 32 között:
Szűcs Luca-Martina Criscio (olasz) 15-10
Pusztai Liza-Michela Battiston (olasz) 15-12
Márton Anna-Lucia Martin Portugues (spanyol) 15-8

a 16 között:
Márton-Pusztai 15-7
Szűcs-Joana Ilieva (bolgár) 15-10

negyeddöntő:
Olga Harlan (ukrán)-Márton 15-7

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |