Párizs 2024: Milák a legjobb idővel, Márton éppen középdöntős

MTI/Göblyös Zsolt Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.07.30. 11:41

A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó középdöntőjébe, amelynek a 16. helyen tagja lesz Márton Richárd is a párizsi olimpia úszóversenyinek keddi negyedik napján.

A Honvéd 22 éves világcsúcstartója és kétszeres világbajnoka a tavaly áprilisi országos bajnokságot követően közel egy évet kihagyott, visszatérése óta egyelőre nem tudta megközelíteni legjobbját, ugyanakkor a hazai országos bajnokságon és júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre.

Milák a tavalyi ob-n úszott idejével második volt az olimpia nevezési listáján, amelyen a házigazda franciák kedvence, a 400 méter vegyesen már győztes Léon Marchand előzte meg, míg az idei világranglistán a dohai aranyérmes japán Honda Tomoru (1:53.88 perc) mögött állt a második helyen.

Milák a harmadik futamban végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott, ráadásul a világ idei második legjobb idejével, 1:53.92-vel csapott célba. A mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre, míg Honda a 16 közé sem jutott.

Márton – aki 1:54.54-es egyéni csúcsával a tizedik az ötkarikás rangsorban – a negyedik futamban a Marchand-nal együtt ugrott medencébe, 1:56.03-as idővel csapott célba, amely még épp továbbjutást ért.

“Ki akartam centizni a dolgot, bár azért nem ennyire. Sokszor láttuk már ebben a számban, hogy délelőtt valaki begyújtja a rakétákat, aztán ellövi a puskaport, és délutánra nem marad erő. Ez volt a célom, délután meg odacsapunk, meglátjuk mire lesz elég, szerintem 1:54 közepe kell majd a fináléhoz”nyilatkozta a vegyes zónában Márton, aki megjegyezte, fantasztikus a hangulat a csarnokban, a vízben is tökéletesen hallani, ahogy a franciák Marchand-nak szurkolnak, ami viszont minden versenyzőt spannol. Milák jelezte, hogy a versenyszám végén nyilatkozik a sajtónak.

A szám elődöntőjét 20.44 órakor, a finálét szerdán este rendezik.

Kapcsolódó témák: #párizs2024 | #sport | #úszás |