Párizs 2024 – Szűcs Luca meggyőző vívással, Pusztai Liza küzdelmes mérkőzés után nyolcaddöntős

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.29. 11:53

Szűcs Luca fordulatos mérkőzésen a legjobb 16 közé jutott a női kardozók hétfői olimpiai versenyében.

A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó azzal a Martina Criscióval találkozott a 32 között, aki szintén csapatban érte el eddigi legnagyobb sikerét, amikor tagja volt a 2017-es vb-n aranyérmes olasz válogatottnak.

Szűcs Luca remekül kezdett, gyorsan 3-0-s előnyre tett szert, Criscio viszont ugyanilyen gyorsan átvette a vezetést. A magyar vívó szerelésigazítással próbálta megtörni ellenfele lendületét, de ez nem sikerült, Criscio ekkor továbbra is pontosabban és ledületesebben vívott, 7-4-re elhúzott. Szűcs innentől kezdeményezőbben lépett fel, majd szép közbevágásokkal átvette a vezetést (8-7).

A pihenő után Szűcs két találatot is vitatott, amikor a bíró szerint az olasz lépett fel támadólag, így ő kapta a pontot. Ez nem zökkentette ki a magyar kardozót, 10-10 után három tiszta tus következett. Most Criscio próbált időt nyerni azzal, hogy levette a sisakját, de ez sem segített rajta, Szűcs Luca biztosan vitte be a következő két találatot, majd boldog sikítással nyugtázta az eredményt.

A következő körben a bolgár Joana Ilievával vagy a japán Takasima Riszával mérkőzik a negyeddöntőért 14.30-kor.

Eredmények, női kard:
a 64 között:
Márton Anna-Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10
a 32 között:
Szűcs Luca-Martina Criscio (olasz) 15-10

Pusztai Liza jó kezdés után, küzdelmes mérkőzésen nyolcaddöntőbe jutott női kardban a párizsi olimpián.

A júniusi Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar vívó az olasz Michela Battistonnal csapott össze, akit az Eb-n a negyeddöntőben két tussal legyőzött. Most három találatnyi lett a különbség, pedig akár több is lehetett volna, legalábbis a kezdés alapján. Pusztai ellenállhatatlan volt, 8-1-re elhúzott, de aztán némileg elbizonytalanodott, ellenfele pedig 10-9-re felzárkózott. A vége megint jól alakult magyar szempontból, pedig még 13-12-nél is izgulni kellett. Az utolsó két tust a magyar vívó adta.

A Tokóban kilencedik Pusztai következő ellenfele csapattársa, Márton Anna vagy a spanyol Lucia Martin Portugues lesz 14.30-kor.
Eredmények, női kard:
 a 64 között:
Márton Anna-Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10
a 32 között:
Szűcs Luca-Martina Criscio (olasz) 15-10
Pusztai Liza-Michela Battiston (olasz) 15-12

Kapcsolódó témák: #párizs2024 | #sport | #vívás |