Példaképek Párizsból – Hazatértek a GYAC tornászai

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.08.07. 14:43

Hazatértek Párizsból az olimpián kiválóan szerepelt győri tornászok. Bácskay Csengét és Mészáros Krisztofert, illetve edzőiket a GYAC elnöke és rengeteg ifjú tornászpalánta köszöntötte az Olimpiai Sportparkban.

Csenge sérülten is 12. lett ugrásban, míg Krisztofer fiatal kora ellenére, rutinosan versenyezve, az összetett verseny 9. helyét csípte el. Eredményeikre borzasztóan büszke az ország és Győr városa is, hangzott el a tornászok köszöntésén, ahol az utánpótlásban sportolók igazi példaképekkel találkozhattak.

Mint azt Borkai Zsolt, a Győri Atlétikai Club elnöke, korábbi olimpiai bajnok elmondta: attól nehéz ez a torna, hogy mind a hat szeren kiválóan kell teljesíteni. „Összetettben csodálatosan szerepeltél, a 24-ből 9. helyen végeztél, ehhez gratulálok” – szólt Mészáros Krisztoferhez Borkai Zsolt.

Borkai Zsolt

„Rengeteg ember előtt szerepelhettünk, az évek során meglett már az a rutin, hogy ez nem gátol, hanem segíti a teljesítményemet” – értékelt Bácskay Csenge.

Az eseményen rengeteg fiatal köszöntötte az olimpikonokat, akik aláírásokkal és néhány jó szóval bátorították az utánpótláskorúakat.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #GYAC | #olimpia2024 | #párizs2024 |