Rekordértékű brazil játékos tart az ETO-hoz

Győr+ Grafika: ETO FC
2024.01.30. 11:45

Az AS Monaco korábbi francia bajnok és kupagyőztes brazilja érkezhet Győrbe, akit 2016-ban az Arsenal is megkörnyékezett.

Győrbe szerződhet a legutóbb brazil első osztályban szereplő Gabriel Boschilia.

A 27 éves játékos piaci értéke a mérvadó Transfermarkt internetes futballadatbázis szerint 1,7 millió euro, ezzel az ETO valaha volt legértékesebb játékosa lenne, ha az aktuális piaci értéket és aktuális kerettagságot vesszük figyelembe. Emellett Boschilia az NB2 valaha volt legértékesebb játékosává válna, ha valóban létre jönne az átigazolás.

Boschilia megjárta a francia első osztályt, azaz a topligának minősülő Ligue 1-ben is pályára lépett több ízben. Elsősorban az AS Monaco, későbbiekben az FC Nantes csapatában. A brazil játékos 55 mérkőzésen játszott a francia legfelsőbb ligában, melyben 10 gólt szerzett, illetve játszott a belga első vonalban, a Standard Liege színeiben, emellett hazájának legfelsőbb osztályában olyan veretes csapatokban lépett pályára, mint a Sao Paulo, az SC Internacional vagy a Coritiba csapata. A Monacoval még három Bajnokok Ligája mérkőzésen is szerepelt a középpályás.

A remek játékos sérülés miatt jó ideje nem volt játékban, ettől független gyors, technikás, nagy lövő, a középpálya és a támadóharmad szinte bármely területén bevethető univerzális futballista nagyban segítheti a győrieket a feljutáshoz – emlékeztet rá a hunfoci.hu

Úgy tudni a középpályásnak nem az ETO volt az egyetlen kérője, ámde a transzfer befutni látszik.

Forrás és szöveg: hunfoci.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport |