Remek főpróba, látványos gólokkal

Győr+ Fotó: ETO FC
2024.05.11. 18:34

Simple Női Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén hölgyeink hazai pályán a Szekszárd gárdáját győzték le magabiztosan és készülhetnek a Ferencváros elleni bajnoki döntőre.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, de a befejezéseknél vagy hiba csúszott, vagy pedig az asszisztens intésére két alkalommal is érvénytelenítette a találatot a játékvezető. A 32. percben aztán megtört a jég, Öreg jobboldali beadását Savanya 10 méterről vágta a léc alá 1-0. Egy perccel később megdupláztuk előnyünket: Savanya passzát Ladhani váltotta gólra 2-0. Fordulás után hét perc alatt háromszor is zörgött a szekszárdi háló. A 46. percben egy remek győri akciót követően Savanya baloldalról kitűnően csavart középre, Vachter pedig kapásból lőtt a hálóba 3-0. A 49. percben egy kiugratást követően McCarthy a kapust is kicselezve gurított a kapuba 4-0. Az 53. percben Vachter jobboldali beadását követően kanadai légiósunk, Ladhani duplázta meg góljai számát 5-0. Ezután is nagy fölényben játszottunk, de a volt ETO kapus, Török nagyszerű napot fogott ki a szekszárdi kapu előtt. A végeredmény a 89. percben alakult ki, amikor egy kapu előtti kavarodást követően 4-5 alkalommal is gólt szerezhettünk volna, de a legvégén Savanya beívelését a hosszú oldalon érkező Öreg lőtte a hálóba 6-0.

Látványos jelenetekben gazdag mérkőzést vívott a két csapat, ahol végig mi domináltunk, így az alapszakasz második helyén zártuk a bajnokságot, és készülhetünk a Ferencváros elleni bajnoki döntőre. A csapat háza táján mindenki nagyon bízik abban, hogy a jó formában lévő játékosok mellé csatlakoznak majd az ezúttal még sérülés miatt hiányzók is.

Dörnyei Balázs: „Örülünk a magabiztosan megszerzett győzelemnek, jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés. Annak külön örülök, hogy senki nem sérült meg. Nyilván a tempónk lesz még jobb is, hiszen a héten nagyon kemény munkát végeztek a lányok, nem frissítettünk a Szekszárd elleni meccsre. Gratulálok a játékosoknak, innentől teljes mellszélességgel a bajnoki döntőre készülünk!”

ETO FC Győr – Szekszárdi WFC 6-0 (2-0)
Győr, ETO Park. V.: Kalmár.

ETO FC: Borok (Krizsán 66’) – Nagy Sz. (Kocsán 58’), Kovács, Horváthová, Öreg, Sali, Ladhani, Savanya, McCarthy (Szabová 58’), Vachter, White. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Szekszárd: Török – Kágyi Á., Kovács Zs., Schell, Nagy-Cseke, Vári, Kágyi K., Kiss G., Taylor, Sereg, Zahár.

Gsz.: Ladhani (2), Savanya, Vachter, McCarthy, Öreg.

Forrás: ETO FC

Kapcsolódó témák: #foci | #női foci | #sport |