Remekeltek az ETO-s lányok Telkiben

Győr+
2024.06.16. 22:03

A Női Labdarúgás Napja alkalmából, június 14-én, több mint 250 kislány érkezett a válogatottak edzőközpontjába, Telkibe, hogy a kisebb korosztályok legjobbjai megmutathassák focitudásukat többek között a női A-válogatott szövetségi kapitányának, Szarvas Alexandrának.

Az U14-es régiók válogatottjainak zárótornája mellett az idei szezonban először kiírt U10-U12-es bajnokság legjobbjai is régiós válogatott-torna keretein belül léptek pályára. A mérkőzésekkel párhuzamosan a legkisebbek is játékhoz jutottak a jövő női labdarúgó-nemzedékét támogató UEFA Disney Playmakers programnak köszönhetően, amelynek célja minél több kislánnyal megismertetni és megszerettetni a labdarúgást a varázslatos Disney-világon keresztül. A szövetség ehhez hasonló programokkal készül a jövőben is a legkisebbek számára.

A tornáknak nem volt tétje, hiszen inkább az egyéni teljesítményen és aktivitáson volt a hangsúly, mintsem a csapat eredményességén. Az U14-es zárótorna egyik célja a legkiemelkedőbb tehetségek megfigyelése volt. Ennek megfelelően Turtóczki Sándor és Kiss László is jelen volt a tornán, hogy információkat gyűjtsenek az U14-es korosztály legjobbjaiból alakuló U15-ös nemzeti együttes keretének összeállításához. Az eseményen Dénes Dorka női szakágvezető köszöntötte a játékosokat. Az U10-U12-es korosztálynak az ajándékcsomagokat Szarvas Alexandra szövetségi kapitány, illetve Csiszár Henrietta 120-szoros válogatott játékos, a női A-válogatott csapatkapitánya adta át. Az U14-es régiók válogatottjainak Csiszár Henrietta mellett Rácz Zsófia, az U19-es válogatott szövetségi edzője nyújtott át az emlékérmeket.

A remekül megszervezett tornán, négy hazai régió legjobbjai mérték össze tudásukat a három korosztályban, s bár hivatalos végeredményt nem hirdettek, de mindhárom korcsoportban kimagaslott a Nyugat válogatott.

Az a Nyugat válogatott, amelyben minden korosztályban meghatározóak voltak az ETO FC Győr játékosai. Az u14-es együttesben Molnár Kitti, Horváth Zora, Szabó Ingrid, Lakatos Panni és Verasztó Hanna, az u12-es csapatban Hunyadi Csenge, Rigó Hanna, Tóth Bíborka, Kelemen Zsófia, Fábry Lia, Vadász Anna, Döme Dóra és Fatér Lujza, míg az u10-es gárdában Tóth Izabella és Vajda Kamilla képviselte a győri színeket.      

Az eseményen természetesen ott voltak az ETO FC női szakágának szakemberei is, Horváth Cs. Attila szakágvezető, Dörnyei Balázs szakmai vezető, valamit Tóth Alexandra és Tóközi Tímea utánpótlásedzők.   

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |