Réthy Béla egyik csapattól sem számít jelentős változásra

MTI Fotó: depositphotos.com
2024.09.07. 10:01

A korábbi népszerű futballkommentátor, Réthy Béla a német és a magyar csapattól sem számít jelentős változásra a labdarúgó Nemzetek Ligájában a nyári Európa-bajnoksághoz képest.

A tavaly nyugdíjazott egykori kommentátor a Nemzeti Sportrádiónak azt mondta, hogy bár a németektől több, korábbi meghatározó játékos – Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Thomas Müller – sem tagja már a keretnek, a csapat játékrendszere szerinte hasonló lesz, mint korábban volt.

Réthy meglátása szerint ugyanez a helyzet a magyarokkal, akiknek szisztémáját alapvetően határozza meg Marco Rossi szövetségi kapitány jelenléte.

A németek célja, hogy a 2026-os világbajnokságra jó csapatot rakjanak össze, de szeretnének történetük sorén először négy közé jutni a Nemzetek Ligájában is” – jelentette ki Réthy, aki a magyar válogatottat taktikailag jól felkészített együttesnek tartja.

A Dárdai Mártonra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, ritka a ballábas középhátvéd, s szerinte a korábbi U21-es német válogatott labdarúgónak a tehetsége és a mentalitása is megvan ahhoz, hogy meghatározó tagjává váljon a magyar nemzeti csapatnak.

A Németország-Magyarország találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít, szombaton (ma) 20.45-kor kezdődik Düsseldorfban a francia Clément Turpin sípjelére.

Kapcsolódó cikkünk:

Fotó: depositphotos.com