Sorsdöntő meccs vár ma este a magyar labdarúgó-válogatottra

Szigeti Sándor Fotó: depositphotos.com
2024.06.23. 08:07

Két vereséggel a hátunk mögött is reális esélyünk lehet a továbbjutásra az Európa-bajnokságon, ehhez azonban este 21 órától mindenképpen győzni kell Skócia ellen. És az is számíthat, hány góllal.

Nulla ponttal és mínusz négyes gólkülönbséggel várja a csoport utolsó találkozóját a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon, ám érdekes módon így is lehet esélye a továbbjutásra. A négy legjobb csoportharmadik is csatlakozik ugyanis a nyolcaddöntő mezőnyéhez. Ha ma este 21 órától legyőzzük a csoportunkban 1 ponttal álló Skóciát, akkor a mieink zárnak az akár továbbjutást érő harmadik helyen, ehhez azonban figyelni kell majd a többi mérkőzés eredményét is.

Ami a keretet illeti: Balogh Botond és Nego Loic továbbra nem áll Marco Rossi rendelkezésére, Szoboszlai Dominik pedig tegnap úgynevezett regenerálódó edzésen vett részt. Szoboszlaival kapcsolatban azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni a szakmai stáb: jól van és egészséges, és ott lesz a pályán a skótok ellen.

Marco Rossi (Fotó: depositphotos.com)

“Ismerjük a skótok küzdőszellemét, amit megmutattak Svájc ellen, még ha volt is szerencséjük” – beszélt a soron következő ellenfélről Rossi, aki a legveszélyesebb játékosok között John McGinnt és Scott McTominayt említette.

 “Két meccsen nulla pontot szereztünk, ezek után nincs más alternatíva, csak a győzelem. Ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen mindkét csapatra ugyanolyan nyomás nehezedik.” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A csoport állása:
1. Németország  2   2  –  –   7-1   6 pont – továbbjutott
2. Svájc        2   1  1  –   4-2   4
3. Skócia       2   –  1  1   2-6   1
4. MAGYARORSZÁG 2   –  –  2   1-5   0

A vasárnapi program:

3. forduló (vasárnap):
Skócia-Magyaroszág, Stuttgart 21.00
Svájc-Németország, Frankfurt 21.00

Kapcsolódó témák: #EURO2024 | #labdarúgás | #magyar válogatott |