Széchenyi István Egyetem: a női és férfi kézicsapat is érmet nyert az ob-n

Fotó és szöveg: Pécskai István
2023.06.06. 17:04

Az idei az egymást követő kilencedik év, hogy a Széchenyi István Egyetem volt a házigazdája a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság kézilabdadöntőjének. A hat-hat legjobb női és a férfi hallgatói csapat részvételével zajló tornát az intézmény győri kampuszán rendezték meg.

A Széchenyi István Egyetem elkötelezett az egészséges életmód és a sport népszerűsítése mellett. A sporttudományi képzések mellett a hallgatók mindennapjaiban is jelen van a sport, az egyetemi sportegyesületek és a sokszínű szabadidős sportolási lehetőségek egyaránt kitűnő alkalmat biztosítanak a mozgásra. A kedvelt sportágak egyike a kézilabda, amelynek Győrben, a többszörös Bajnokok Ligája-győztes Audi ETO KC városában különösen komoly hagyományai vannk. Nem véletlen, hogy az egyetem sportegyesülete, a SZESE saját kézilabda-szakosztállyal rendelkezik.

A szakosztályok jól végzik a munkájukat, amit jól mutat, hogy a mostani viadalon mindkét SZESE-csapat dobogós helyezést ért el: a lányok harmadikként, a fiúk másodikként zárták a tornát. Egyéni elismeréseket is begyűjtöttek a győriek: a legjobb kapus címet Décsi Gábor kapta, a legtechnikásabb kézilabdázónak pedig Barcza Rebekát választották. A női gólkirályi címet 23 találattal Gál Dominika szerezte meg.

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #Széchenyi István Egyetem |