Páratlan példaképek

Szuper délután a Szuperligásokkal

szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.07.12. 17:05

A férfi teniszezők hazai szuperligájának nagyjai csapnak össze a napokban városunkban. A háromszoros bajnok Somogyi Elektronic-GYAC csapata igazi csillagokkal küzd azért, hogy ismét elhódítsák a trófeát és erre jó esélyük is van, hiszen utolsó csoportmeccsüket is 6-1-re nyerték, ezzel bekerültek a szombati elődöntőbe is. S bár a kánikulában fárasztó a salakon teljesíteni, mérkőzéseik után szívesen edzettek a Rába ETO Tenisz Szakosztályának fiataljaival a szuperligás szupersztárok.

Három győztes mérkőzés után jutottak elődöntőbe a Somogyi Elektronic-GYAC tagjai, akiket Győrben nagyon szeretnek és tisztelnek az utánpótlás képviselői. Különösen a Rába ETO kis teniszpalántái, ezt mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a rekkenő hőségben is nyomon követték a mérkőzéseket a fiatalok, és szurkoltak kedvenceiknek a pálya szélén.

Kitartásuk meghozta gyümölcsét, hiszen a meccsnap végeztével a kiválóságok nem tették le az ütőket, a húrok sem pihentek jóformán egy percet sem, a szuperligás teniszezők játékra invitálták a gyerekeket. Köztük nagy kedvenceik Marozsán Fábián és Valkusz Máté is adogatott, a srácok nem mellesleg a csapat első és második számú játékosai.

A rábás fiatalok trénere, Berecz Benedek szerint nagyon fontosak ezek az alkalmak, hiszen példaképekkel találkozni és tőlük tanulni páratlan pillanat.

„Ha visszagondolok arra, amikor én álltam a pálya szélén, és jöttem nézni a szuperligásokat, egészen nosztalgikus érzés kerít hatalmából. Most a mi gyerekeink is testközelből láthatják Magyarország TOP játékosait. Ilyenkor edzői utasításaink is új formát öltenek, látják a kicsik, hogy mindez hogy működik a profiknál és talán elgondolkoznak: jé tényleg igaza van a Benedeknek” – mesélte nevetve a vezetőedző.

Berecz Benedek hozzátette: fontos, hogy a fiatalok azt is megtanulják, hogyan kell viselkedni meccs közben és egymással, a versenytársaikkal. „Ebben a sportágban az egyik legfontosabb, hogy fegyelmezettek legyenek. Ha elveszted a fejed a pályán, elveszted a mérkőzést is!” – hangsúlyozta a szakember.

Nem gondolják másként a szülők sem, akik minden héten sokat tesznek azért, hogy a legjobb edzésen, a legjobbaktól tanulhassanak gyermekeik. Ez pedig a Rába ETO-nál, ezzel a szakembergárdával 100%-ig biztosított. „Lényeges, hogy legyenek példaképeik. Sokat gyakorolnak hét közben, az ilyen eseményeken pedig valami egészen különleges feltöltődést kapnak. Látom én is a kisfiamon, hogy milyen boldog, hogy hazánk nagyjaival állhat a pályára” – árulta el kérdésünkre Orbán Sándor.

Természetesen a Somogyi Elektronic-GYAC tehetségeinek is meghatározóak az ilyen jellegű, különleges tréningek. Mellette persze izgatottan várják a hétvégi mérkőzéseket. „Minden nagyon pozitív, egyben van a csapatunk, mind emberileg, mind teniszszakmailag úgy gondolom, a legjobbak vagyunk, úgyhogy bízom benne, hogy sikerül megint győzedelmeskednünk. Az utánpótlásé a jövő, jó példát kell mutatnunk a fiataloknak, ez egy nagy löket lehet, hisszük, hogy plusz motivációt kaphatnak tőlünk és azt az érzést, hogy nekik is sikerülhet” – nyilatkozta portálunknak Somogyi Zsolt, csapatkapitány.

Galéria: P. Csapucha Adrienn

Kapcsolódó témák: #Rába ETO | #Somogyi Elektronic-GYAC | #szuperliga | #tenisz |