Takács Kincső: Nagyon várom már az olimpiát!

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2024.07.20. 12:35

A kenu egyesek kétszáz méteres sprint-távján egészen a döntőig menetelne Takács Kincső, a Graboplast Győri VSE világ- és Európa-bajnok kenusa.

Kincső hatalmasat küzdött azért, hogy ott lehessen Párizsban: először megnyert egy sorsdöntő válogatót, majd szerzett egy rendkívül értékes országkvótát, végül pedig a szerencse is mellé állt: verseny nélkül biztosította a helyét az olimpiai csapatban.

„Nagyon kemény három héten vagyok túl, mindent beleadtam a felkészülésbe. Ezután hamarosan már a finomítások és gyorsítások következnek. Teljesen más lesz ez olimpia, mint a tokiói volt. Azt a Covid-járvány árnyékában, szigorú szabályok között, nézők nélkül rendezték meg. Szerencsére most Párizsban nem lesznek ilyen akadályok” – mondta lelkesen Kincső.

„Nem lesz időeltolódás, nem kell akklimatizálódni, és Franciaországba családom is eljöhet szurkolni, éppen ezért nagyon boldog vagyok. Tavasszal 46 másodpercen belüli időt is mentem, és ahogy néztem az idei eredményeket, ez elég lehet ahhoz, hogy döntőbe kerüljek. Alig várom, hogy újra olimpián szerepeljek, ahol mindent beleadok majd” – nyilatkozta Takács Kincső.