Távozik az ETO-tól Farkas Balázs

Venesz Klaudia Fotó: Győr+ archív
2024.09.03. 15:23

Az ETO FC Győr fiatal játékosáról a Nemzeti Sport oldalán látott napvilágot a hír, hogy a 22 éves támadó a Honvéd együttesében folytatja tovább. Megkerestük Borbély Balázst, a győri csapat vezetőedzőjét, aki megerősítette az információt.

Az ETO saját nevelésű játékosa, Farkas Balázs a 2019/20-as idényben mutatkozott be a felnőtt csapatban, egy évet a Siófoknál töltött kölcsönjátékosként. Az ETO NBI-es feljutásában is részt vállaló játékos az új idényben nem kapott elég lehetőséget (az öt mérkőzésből mindössze kettő esetben volt a kezdőcsapat tagja), a pályán csak 89 percet töltöthetett. Ez korábban a szurkolók is véleményezték, hiányolták fiatalos lendületét a gyepről, ezért is kérdeztünk rá edzőjénél egy korábbi interjúban a támadó szereplésére. Borbély Balázs akkor úgy nyilakozott: „Rengeteget fut és nagyon hasznos tud lenni a csapat letámadásánál, viszont nincs meg benne az a tapasztalat, vagy technikai képzettség, hogy ilyen kvalitású védők ellen gólt tudjon szerezni.” Borbélynak Krivokapic kiesése után is inkább Lukicra esett a választása: „ő lett volna az elsőszámú választásom erre a mérkőzésre is (Krivokapic az MTK ellen), viszont volt két csatár, akik közül választani akartam: egy tapasztaltabb, de kevesebbet dolgozó, vagy a másik, a Farkas Bazsi, aki az ellentéte. Így döntöttem, mert volt egy megérzésem és volt egy elképzelésem a játékról az MTK ellen. Tudtam, hogy fogunk gólt rúgni az első félidőben, és a második félidőben jó lesz a Bazsi, csak azzal nem számoltam, hogy kapunk két büntetőgólt.”

Az átigazolási időszak vége előtt a Budapest Honvéddal fog szerződni Farkas Balázs, aki a Nemzeti Sport értesülései szerint már az orvosi vizsgálaton is átesett. Borbély Balázs telefonon erősítette meg a hírt, és elárulta azt is, hogy egy új, külföldi támadóval fog bővülni a keret, akit játszatni is szeretne. Farkas számára a Honvédnél több lehetőség adódik majd és Borbély úgy véli, hasznára fog válni a kispesti együttesnél töltött időszak.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #igazolás | #labdarúgás | #sport |