Újra ünnepel Győr – fényesen csillog a BL arany!

Győr+
2024.06.02. 20:09

A Győri Audi ETO KC végig uralta a kézilabda Bajnokok Ligájának döntő meccsét és 30:23-ra verte a Bietigheim csapatát, ezzel 5 év után, hatodszorra vívta ki a Bajnokok Ligája győztes pozícióját.

Nagyon jó döntés volt Solberget a kapuba küldeni. Nagyon jó ritmusban játszottak a lányok, bivalyerős védelmet tartottak a meccs utolsó percéig. A falat nem sikerült megbontani és a támadójátékkal is hatalmasat mentek. A hatékonyságukat kifejezi, hogy a mérkőzésen végig 5-6 gólós előnyben játszott a magyar csapat.

A díjátadó ceremónián megkapták a kiharcolt érmeket a csapatok. Harmadik helyen a Final Four első meccsnapján a győriekkel párharcot vívó Esbjerg csapata végzett. Az ezüst medál a Bietigheim nyakába került, és a bajnokoknak járó trófeát a Győri Audi ETO KC kapta.

Anna Viktorovna Vjahireva, norvég Vipers Kristiansand orosz átlövője kapta a gólkirálynőnek járó címet, a hétvége legértékesebb játékosa Stine Bredal Oftedal, a zöld-fehérek irányítója.

Per Johansson vitte sikerre a csapatot. A svéd edző 2024 márciusában lett a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. Mentálisan stabil csapatot sikerült építenie taktikájával: a döntő hétvége előtt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy habár nagy a nyomás, de amikor felveszi az ETO-mezt, mindig jó döntéseket hoz. A legfontosabb változtatásának tartja, hogy elhitette a csapatával, hogy az összefogás sikerre vezet.

Az edző Ulrik Kirkely vezetőedző menesztése után érkezett a kispadra. A dán trénertől és segítőjétől, Kristian Danielsentől a közfelháborodást keltő, negatív eredménysorozatot követően vált meg az ETO vezetése márciusban.

A második játékrészben bár már fáradtak voltak a lányok, de parázs küzdelmek zajlottak a játéktérben.

Galéria: Vig Norbert

„Úgy gondolom, hogy önbizalmat tudtam kölcsönözni a lányoknak. Nagyon sokat dolgoztunk a kapcsolódásokkal és úgy gondolom, hogy a védelem hódítja el a címeket. Ha naponta itt lennél velünk, látnád, hogy mennyit szenvedünk amikor rossz napjaink vannak, de van egy közös célunk, méghozzá az, hogy visszahozzuk a címet Győrbe, és ezért nagyon boldog vagyok” – mondta el interjújában Johansson. Hozzáfűzte, hogy a hozzáadott érték a küzdelem volt. „Én is szeretnék ott lenni a történelemkönyvben, én is szeretnék valami nagyon fontos címet elhódítani, most sikerült. Méghozzá egy olyan játékoskerettel, akik ehhez még közel sem kerültek. Soha nem dolgoztam ilyen jó játékosokkal” – tette hozzá a vezetőedző, majd azt is megtudtuk, hogy a győzelmet két szilvapálinkával kezdte ünnepelni.

Így ünnepelt a stáb:

Galéria: Marcali Gábor

Szöllősi-Schatzl Nadine utolsó mérkőzésére készült zöld-fehér mezben. Minden egyes másodpercet ki akarta élvezni, és az arany tökéletesen zárja pályafutását. „A mai napon meg tudtuk mutatni, hogy bármilyen mérkőzés van előttünk, helyt tudunk állni és segíteni tudjuk a csapatot. Amikor tudtuk, hogy ki lesz a mai ellenfél, már néztük vissza az egymás elleni meccseket és kaptuk a vágásokat, és a pihenés mellett gőzerővel készültünk a mai meccsre, és azt gondolom, mindenki csinálta a feladatát” – véli a szélső játékos. A kemény védekezés volt a stratégiájuk és a gyors játék, de a kapuból kapott segítséget is fontosnak tartja.

Galéria: Vig Norbert

A szintén távozó Stine Bredal Oftedal a döntő legértékesebb játékosa. „Tökéletes az időzítés, szebb nem is lehetne a búcsú. Úgy éreztem, hogy sokáig jól tartottam magam, de két perccel a vége előtt már nem bírtam. Nagyon jól követtük a védekezésre vonatkozó tervünket az első pillanattól fogva. Bátran szálltunk bele a mérkőzésbe, kialakítottuk a helyzeteinket, belőttük a heteseinket. Minden bevált, kezdettől fogva”. A visszavonulását nemrég jelentette be a játékos. Erről azt mondta: „Tökéletes befejezése volt ez a pályámnak”. A legnagyobb motivációt a mai napon egy, a barátjától érkezett videoüzenet jelentette.

És itt a videó az utolsó percekről és az ünneplés pillanatairól:

Győrben is együtt izgultak kicsik és nagyok. A Széchenyi téri óriáskivetítőn követték a budapesti eseményeket a kézilabda szerelmesei.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Televíziós szerkesztő: Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #Final Four | #Győri Audi ETO KC | #győzelem | #sport |