Válogatott formában az ETO focistái

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.08.27. 16:06

Egy labdarúgó számára az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ha hazája válogatottját képviselheti a nemzetközi porondon. Természetesen az ETO FC Győr NB I-es női csapatának játékosai is így vannak ezzel. Mivel hétről hétre remekül teljesítenek, ezért nem meglepő, hogy a nemzeti csapatukban is számításba veszik őket a szakemberek. Az előttünk álló időszakban a győri keret összesen 11 tagja léphet pályára a különböző válogatottakban.

A Spanyolország és Gibraltár ellen készülő felnőtt magyar együttesbe Kovács Laura, Savanya Csilla, Németh Loretta és Vida Boglárka személyében négy ETO-játékost hívott be Margret Kratz szövetségi kapitány és újdonsült segítője, a győri Rácz Zsófia. A Lipóton edzőtáborozó, és Skócia, valamint Szlovákia ellen pályára lépő U19-es válogatottban pedig győri részről Borok Dorina kaphat szerepet. Az U17-es együttes edzőtáborában Kern Fanni és Petrovics Petra képviseli a győri színeket.

Az ETO idegenlégiósai közül Hanna Kazjupa a fehérorosz, Tamila Khimich az ukrán, Herczeg Andrea a román, míg Tiffany Cameron a jamaicai gárdában léphet pályára. Addig azonban mindannyiuknak lesz még egy fontos feladata, hiszen a legutóbbi bajnokságban ezüstérmes, a Magyar Kupában pedig címvédő zöld-fehérek szombaton 17 órakor a Szekszárd együttesét fogadják az élvonalban.

Nem csupán a női focistákra lehetnek büszkék az ETO-szurkolók: Deákovits Richárd és Tuboly Máté is meghívót kapott a férfi U19-es válogatott összetartására. A korosztályos nemzeti csapat egyébként Gyirmóton készül augusztus 21. és 25. között. Az együttes kétszer játszik a szlovákokkal, előbb 23-án 17 órától, idegenben, majd pedig 25-én 16 órától, hazai pályán. Az U15-ös válogatott számára kiválasztó edzőtábort rendeznek Telkiben, ahol négy győri focista, Algács Noel, Lukácsy Márk, Molnár Barnabás és Prettenhoffer Márton vesz részt.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |