Vereséget szenvedett első idei meccsén a magyar válogatott

Pécskai István
2022.03.24. 21:24

Első mérkőzését játszotta 2022-ben a magyar labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán fogadta a világbajnoki résztvevő Szerbiát. A nemzeti csapatunk már az első félidőben hátrányba került, s végül 1-0-s vereséget szenvedett.

A mieink rendkívül szerencsétlen gólt kaptak. A találkozó 35. percében a szerbek támadója, Alekszandar Mitrovics közvetlen közelről lőhetett a magyar kapura, Gulácsi Péter hatalmasat védett. A kipattanót azonban Nagy Zsolt saját magára rúgta, a labda pedig a fekvő kapus fölött a gólvonal mögé pattant, ahonnan Fiola már későn rúgta el a játékszert, Nagy öngólt szerzett.

Fiola Attila (elöl) a gólvonalon túlról rúgja ki a labdát, mellette az öngólt rúgó Nagy Zsolt és Gulácsi Péter kapus. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a második félidőben a közönség támogatásával igyekezett kiharcolni az egyenlítést. Többször is eljutott a szerb kapuig a gárda, de gólt nem sikerült szereznie. A legnagyobb ziccert az utolsó percben puskázta el a magyar csapat: Schäfer András lépett ki nagy helyzetben, de a kapufát találta el, míg a kipattantót Szoboszlai Dominik az üres kapu mellé lőtte.

Marco Rossi szövetségi kapitány a második félidőben két újoncot is avatott: a paksi Ádám Martin, illetve az angol másodosztályú Barnsley játékosa, Styles Callum is most debütált a nemzeti együttesben. A mieink (egy győzelem és egy döntetlen után) először kaptak ki a szerbektől.

A szerb Andrija Zsivkovics (balra) és Schäfer András küzd a labdáért. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar csapat egyik legjobbja Sallai Roland volt. A német Freiburg támadója lendületesen futballozott. A focista úgy érzi, a nemzeti csapat a vereség ellenére nem vallott szégyent.

,,Jó mérkőzést játszottunk, ott és itt is adódtak helyzetek. A döntetlen igazságosabb lett volna, hiszen nekünk is volt néhány nagy lehetőségünk a gólszerzésre. A szerbek nagyon jól járatták a labdát, klasszis játékosaik vannak, nem volt könnyű dolgunk. Természetesen visszanézzük a mecset, kielemezzük a hibákat. Észak-Írország ellen szeretnénk javítani” – fogalmazott Sallai.