Véget ért a világ legrangosabb szakácsversenyének válogatója szerdán Norvégiában. A magyarok hatodik helyen végeztek a Bocuse d’Or európai döntőjében, ezzel pedig az is kiderült, hogy Kelemen Roland csapata bejutott a lyoni fináléba is, amelyet 2025 januárjában rendeznek majd.
A versenyzőknek szokás szerint a szervező országra jellemző alapanyagokból kellett elkészíteniük a fogásokat, ezt Kelemenék a magyar ízekkel próbálták kombinálni, ami komoly kihívást jelentett a séf szerint. Az északi rénszarvast például “bevitték a magyar erdőbe” és sommal, valamint kacsamájjal tálalták azt, az akvavitot pedig magyar gombóccal tették hazaibbá – közölte a hvg.hu.
Magyarország különdíjat is kapott, mégpedig a legjobb tálnak járót, a Legjobb commis díját Svédország, a legjobb tányérét pedig az Egyesült Királyság nyerte el. Összesítettben Dánia nyert, őket követi a dobogón Svédország és Norvégia.
Forrás: hvg.hu