Csillapíthatatlan kreativitási vágy és kíváncsiság hajtja Felsődiósi Istvánt, a ménfőcsanaki fagylaltmestert, aki a tradíciókból táplálkozva újabb és újabb különlegességeket kever, a tejtől és cukortól roskadozó műhelyében. Egy hónapban több tonna is elfogy az alapanyagokból, ami nem csoda, hiszen az egyszerű csoki- és vaníliafagyi mellett, egyre több egyedi, világszínvonalú jeges nyalánkság csalogatja a Lufi Fagyizóba az édesszájú vendégeket.
Volt már a pultban díjnyertes kecskesajtos füge, pisztácia köntösben, EB- és olimpiai fagyi, most pedig itt az újabb szenzáció, hiszen István a győri labdarúgás nagy rajongójaként megalkotta az ETO-fagyit, a klub alapításának 120. évfordulója alkalmából. S bár egy egészen extra ízcsoda is a variációk, vagy ahogy István fogalmazott a prototípusok között szerepelt, szavazás eredményeként végül egy letisztultabb verzió remekelt. Na de milyen is a fenséges focis fagyi? Pisztácia és fehér csoki házasítása, málnazselével, pisztáciás-kekszes ropogóssal koronázva, hogy a színben is harmonizáló zöld-fehér álom bombajó legyen, hűvösen sokkoljon, akár a kapuba lőtt gól. A zamatos zsenialitás biztosan a gasztró guruk kedvence lesz.
„Gyerekkorom óta hatalmas drukker vagyok, tulajdonképpen zöld-fehér a vérem, így még tavasszal gondoltunk egy nagyot, hogy milyen jó lenne megalkotni az ETO-fagyit. Akkor megmaradt ötlet szintjén, nem akartam nyomulni, sem előnyt kovácsolni ebből, én tényleg csak egy tisztaszívű szurkoló szeretnék lenni a nagy ETO családban” – kezdte beszélgetésünket a fagyimester. Felsődiósi István elárulta, hogy egy kedves barátjával sokat dilemmáztak, mire kapcsolataikon keresztül oda jutottak, hogy megkeresik a klub marketing vezetését. „Gyorsan felgyorsultak az események, feleségemmel vendégül láttak bennünket, és megállapodtunk abban, hogy mi a finomságunkat térítésmentesen a klub rendelkezésére bocsájtjuk, vagyis a hazai mérkőzéseken a VIP páholyban felszolgálják a fagyinkat, sőt a vezetőség és a játékosok számára is elérhető az ízcsoda. De természetesen szeretnénk végigmenni az összes korosztályon, hogy ők is megkóstolhassák ezt a különleges terméket” – tette hozzá István.
Természetesen a szurkolók és a jeges nyalat rajongói bármely Istvánék által üzemeltetett fagyizóban, és a viszonteladóknál is tesztelhetik a pisztáciás gombócokat. Miközben megtöltjük pocakunkat a pompás „parfékkal”, közben érdemes követni a közösségi felületeken is az egyedi finomságok alkotóit, hiszen hamarosan a fagyimester és csapata betekintést enged a kulisszák mögé is. És ez még nem minden! „Mikor debütált az ETO-s álom, rengetegen megkerestek, hogy miért nem készítünk más labdarúgó klubok ihlette édességeket is. Ezen felbuzdulva Facebook-oldalunkon elindítunk egy közönségszavazást, hogy melyik legyen az a 16 csapat, akiket fagylaltba foglalunk, majd novemberben rendezünk egy football hétvégét, ahol megkóstolhatják az érdeklődők a kedvenceikről készített termékeinket. Nekem is nagy kihívás lesz, hogy 16-féle fagyit varázsoljak, szín és ízharmóniát teremtve” – mesélte lelkesen a fagyik fenoménja.
István egyébként egy világversenyre is készül, s megígérte, ha ő képviselheti hazánkat Olaszországban jövőre a VB-n, akkor valamilyen formában biztosan magával viszi a zöld-fehér nyalánkságot, hirdetve a város és a 120 éves klub értékeit.